Srpski tehnički list

–=<

СЕЉОКИ

ТЕХНИЧКИ ЛИСТ

ОРГАН УДРУЖЕЊА СРПСКИХ ИНЖЕЊЕРА

РЕДАКЦИОНИ ОДБОР УПРАВНИ ОДБОР УДРУЖЕЊА

УРЕДНИК МИЛАМ АМДОМОВИЋ, ПРОФЕСОР ВЕЛ. школе

=

СВЕСЕА 1.

ГОДИНА ПЛ. ЈАНУАР и ФЕБРУАР 1892.

ЧИТАОЦИМА.

Као што је поштованим читаоцима «Техничког Листа» већ познато управни одбор удружена одликовао ме је избором за уредника органа удружења и ја сам се, и ма да сам многим другим дужностима оптерећен, примио тога и тешког и угледног позива, са одлучном вољом, да користим удружењу колико више могу.

Одмах на првом кораку овога предузећа могу са задовољством да доставим Г.Г. кологама као и поштованим читаоцима «Техничког Листа», да је мој позив изражен у писму, које сам имао част упутити свима поштованим колегама нашао снажнога одјека у обилатом одзиву са свију страна. Ово је непобитан доказ да сваки колега жељно хоће својом властитом снагом да утиче на дизање угледа како «Техничкога Листа» тако и самога удружења.

Осем тога жеља свију нас, да се у листу јављају што је више могућно, наши извршени радови па и пројекти почиње већ са овом свеском да се задовољава. Лист ће ускоро постати огледало напредовања српског инжењера, извештач за радове и инжењерске објекте које српски инжењер својим стручним знањем и својим стручним искуством предузима и подиже, а како ми имамо данас велики број добро спремних инжењера, то је несумњиво, да ће лист са таквом садржином ускоро постати угледно поприште за утакмицу свију наших старијих и млађих снага, постати мерило за све оне који имају оправданога частољубља, да изношењем своје моћи, своје спреме, свога умења и то властитом својом иницијативом, Доприносе ширењу и утврђивању стручнога знања и напредовања у техничкој стуци у опште.

Садржина листа, без оригиналних радова које наши инжењери врше, садржина која обухвата махом стране објекте и пије подесна да ангажује јаче интересовање, које би било у стању да изазове објективну техничку критику, и са престанком таквога стања, надати се је, да ће се у техничком листу појављивати објективна мишљења «за» па и «против» а све у норист бољега рада, који наша отаџбина од нас с правом тличекује.

УРЕДНИК «СРПСКОГ ТЕХНИЧКОГ ЛИСТА»

М. Ј. АНДОНОВИЋ,

ПРОФЕСОР ВЕЛИКЕ ШКОЛЕ,