Srpski tehnički list

— 360 —

У оцењивачком суду су изабрана ова |

лица :

Председник г. Јефта Стефановић ред. професор Универзитета и чланови г.г. Кирило Савић Управник грађења нових железница, Миленко Турудић и Ог Јпсеп. Милутин Миланковић ванредни проф. Универзитета и Драгутин Маслаћ архитект Мин. Грађевина. 30. маја 1910. год.

Београд У име Удружења Срп. Инж. и Архитекта Председник оцењивачког суда

Јефта Стефановић.

ВЕСТИ

Конкурс за једног питомца — техничара.— Округ смедеревски намерава да пошље о трошку округа једног окружног питомца, за изучавање култур-технике на страни.

Кандидати треба да имају ове услове:

1., Да су Срби;

2., Да су свршили реалку или гимназију и положили испит зрелости;

3. Да су потпуно здрави, (што, ће се утврдити прегледом лекарске комисије, коју ће одрсдити Окружни Одбор);

4., Да нису старији од 25 година: и

5. Да су доброг владања.

ГПрвенсшво имају кандидата из округа смедеревског. Изабранп питомац биће дужан :

а)., Да на једној од страних техника— коју одреди Окр. Одбор — за четири године сврши култур-технички одсек, и да једну годину проведе на пракси (на страни);

6)., Да за сво време школовања редовно полаже све прописне испите, и о успеху да извештава Окружни Одбор и Министарство Грађевина са прописним школским уверењима ;

в)., Да по свршеном школовању и прове геном времену од једне године дана на пракси, служи окр. смедеревски као самоуправни окр. инжињер пет година са платом и додатком, какве имају и државни инжињери Министарства Грађевина; — и

г)., Да врати округу сву примљену суму новаца — ако не би хтео или пеби могао испунити напред прописане обавезе.

Округ ће изабратом питомцу давати стипендију за свих пет година школовања и праксе, — а количину исте одредиће Окружна Скупштина.

|

Пријаве са документима треба слати Окружном Одбору најдаље до 10. децембра 1910. године закључно.

Од Окружног Одбора окр. смедеревског, 17 новембра 1910. год. Бр. 1111 у Скедереву.

Члановима Удружења.

На овогодишњем Главном Скупу донета је одлука да се као пуноправни чланови Удружења, који се могу користити свима повластицама, сматрају само они чланови, који су измирили своје чланске улоге. Тога ради установиће се и нарочите чланске карте које ће се издавати само члановима, који су испунили све обавезе према Удружењу. Исто тако до краја ове године примениће се у свему одредба устава, према којој се губи право на чланство ако се у току од две године не плате редовни члански улози.

Саопштавајући горње одлуке скупа г.г. члановима, Управни Одбор их позива да најдаље до 1-ог јануара 1911. год. измире све дугујуће чланске улоге, као и улог за [,. полгође текуће године. Улози се могу слати благајнику или ма коме члану Управног Одбора. У унутрашњости могу се улози од сада плаћати и повереницима Српског Техничког Листа преко којих ће се слати и дефинитивне признанице.

15-ог новембра 1910. г.

Београд Благајник инжењер Душан Божић В. Караџића ул. брану Је

Претплатницима Српског Техничког Листа.

Концем идућег месеца завршује се и ! полгође ове год. а многи претплатници нису

измирили ни свој дуг за ! полгође тек год. а има их који нам дугују и за две па и три год. (С тога, да таквим својим претплатницима неби обуставили лист, уредништво их моли, да дугујућу претплату што пре положе нашим повереницима или пошаљу благајнику листа г. Јовану Ђ. Раденковићу писару Министарства Грађевијћ.

Уредништво

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Влад. П. Митровић вавр. професор Унивсрзи гета Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд