Srpski tehnički list

= бу в=

Благајникова пошта.

Г. Влад Р. Вишек инжњер из Г. Милановца, и повереник за окр. руднички, послао нам је покупљену претплату за лист, и то:

по 20 дин. за целу 1911 год.

одтг. г. Симе Мајданца, Петра Љутића и Окр.

Одбора из Гор. Милановца.

Г. Филип Трифуновић инжињер, повереник за окр. ужички, послао нам је покупљену прстплату за лист, и то:

п0 20 дин. за целу 1911. год.

од г, г. Павла Брушије Милорада Мићића предуз. из Ужица, Илије Јовановића из Пожеге, Мил. Глишића из Ариља, и

од г. Малише Атанацковића из Ужица.

г. Јован Станковић предуз. из Црне Траве положио нам је 15 дин. на име претплате од 1. окт. 1910. год. до 1 јула 1911. год.

од господе претплатника из Београда примили смо на име претплате за лист, и то: 10 20 дин. за целу 1911. год. од г. г. Мих. Јовановића предуз. В. Геркеа агента, Кланичког Друштва, Дим. Бошковића предуз, Срп. Централне Банке, Благоја Шурјанца предузим., Влад. Станковића трг, М Туцаковића п.пухов. Живка Србића предуз., Гавре Сабовљевића предуз., П. Михајловића в. контролора Ст. Ђорђевића и К. Наумовића, предуз., ЈЂуб. Поповића инж. пуковника, П. Велимировића Држ, саветника, и Горче Поповића предузим.

10 дин. за 11 полгође 1910. год.

од г. г. Горче Поповића предузим.. Ђ. Станојевића проф, Универзитета. М – Попс-Драгића в. контролора, Дим. Ристића инж. Мин. Војноги Душ. Цветковића п.пуковника.

за 1 полгође 1910. 2.

од г. Васе Атанацковића инспектора и Мите

Видаковића начелника. за целу 1910. 20 дин.

од г. г. Ник. Лукића предузим., Гавре Сабо-

вљевића предузим. и С. Стефановића индустр.

10 дин, за 1 полгође 1911. 2.

од г. г. Ристе Крстића предузим. и за [ полгође 1911. год. одг. Јована П. Севдића грађевинара.

Члановима Удружења.

МЕСНИ СКУП

Удружење Српских Инжењера и Архитекта држаће ·- у недељу 15. јануара 1912. год. у 3 часа по подне у стану Удружења Ш месни скуп.

(Са овим дневним редом:

1.) пријем нових чланова.

2.) претрес пројекта грађев. закона за град. Београд.

3.) предлози и питања,

Умољавају се чланови Удружења, да у што већем броју участвују у овоме скупу, како би се поједине тачке дневнога реда могле што боље претрести, и тиме што бољи резултат постићи.

УПРАВА

Члановима Удружења.

На предлсг Управе, Железничка Дирекција пристала је да члановима Удружења Српских Инжењера и Архитекта, а по решењу Господина Министра Грађевина, изда годишње књижице на основу којих ће се моћи чланови Удружења користити повластицом за вожњу. Књижице ће бити кожне и имаће на једној страни фотографију сопственикову жигосану жигом Дирекције а на другој страни биће повластица опет од стране дирекције.

· Поред тога сваки ће члан у књижици носи-

ти и чланску карту на којој ће бити назначено колико има чланова у породици (жена и деца), како би и породица добила карте у пола цене. Управа моли чланове да пошаљу своје фотографије “визит“и податке о својој породици како би се Управа могла постарати што пре за поменуте књижице. Овакав рад је потребан зарад контроле железничких службеника. Управа Удружења, Српских Инжењера пи Архитекта.

ТЕ ДЕ ЕН и А

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер Одговорни уредник Јефта Т. Стефанвић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорића и Друга — Београд