Starmali

160

, СТАРМАЛК* ЕРОЈ 20. ЗА 1879.

Кв/ШВДЛ Т АI! А СIА (т0ДЕр;ка1|1лл к% сЕГ."к ЦерКОВНОб пФ.1Пб ЕОСКркное, Н ННК1/Л рЛЗНК1/А ггћснк! Д^\*(ГКИК1/.\, п1,1',абЛ\К1/Л г.есл год'А. 11,3% склтмух н.ЕрЈ.чмшмул книгх \Г 1 ШНИ 1Н;)ДП. ог.оилгк. гакожб и всћмх цфковнагш п-ћн!/А лк>Еителемх учреждл гл ГесгргЈн ПетроЕИчл, (>К/М|1Е11И|; , А, рддокми катиуита и настакнш; 1 /. при сервСК0-ИрЛК0СЛЛКН0ЛД7. иедлг 6 г Т ч«скол \7. закеденш ко ск. кр. град-ћ ОоллсорФ.. К'1. НОПОЛП, ОЛД'11 1879. года А ж д н к е н I е л\у. и к 7. тгпографТм 11. ПаЕкнчк. Дена је књизи 1 Фор., а ко на више поручи за готов новац, добиће највећи књижарски рабат. Нашим познатим растуривачима књига, дајемо радо уз уобичајени рабат у комисију ову књигу. Наручбине ваља сдати Штампарији А. Пајевића у Н. Саду.

Нове књиге, Иеторија Босанско-Ерцеговачке буне, у свези са српско и руеко-турским ратом. (Штудија за народ и државнике). Написао Васа ПелагиК Будим-Пешта. Штамнарија Виктора Хорњанскога. ,1879. Пут срећнијем животу, или нова наука и нови људи. Наиисао Васа Пелагић. Дједо ово ггосвећује писац пријатељима елободе и једнакости, истине и правичности. БудимПешта. [Птампарија Виктора Хорљанскога. 1879. Узорите бееједе и пјесме. (Одабране умотворине разних писаца. Приредио Васа Пелаги}!. Б}гдим-Пешта. Штампарија Виктора Хорњанскога. 1879.

РЕД 1ШВН/ЈБЕ

ПУТНПЧЕИХ ПАРОБРОДА. од 3. маја 1879 почињући до даље наредбе: Из Новога Сада У Земун сваки дан у пола 5 сата после подне, осим четвртка. Из Новога Сада у Тител, средом и суботом у п г> ла 5 сахата по подне. Из Новога Сада у Оршаву понедељником, сре_дом и суботом у пола 5 сахата по подне. Из Новога Сада у Пешту, сваки дан око пола 11 сата пре подне осим недеље.

У Новоме Саду 3. маја 1879.

Отправништво.

99

ОРАО" т*

ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР РЈГ за год. 1880. ~ф| ушао је у штампу - што јављамо растуривачима и читачима овога калеидара. Излишио је даиас трошити много речи у похвалу овога календара, који је за ово пет прош1их година у 70,000 примерака распрострт по свима крајевима где има Срба. Ми смо и за идућу годину прегли свом моралном и материјалном снагом да нам „Орао" буде изврстан садржајем и леп обликом својим. У то име помажу нам први српски књижевници својим умним нрилозима, а илустрације за календар израдили су нам изврсне снаге по првим уметничким заводима у Европи, не мање смо се саетарали и за фину, белу артију и укусну штампу. Цена је „Орлу" загод 1880. — 50 новч. или 1 динар. Растуривачима дајемо уобипајени рабат. Изнад „Орла" полеће и изићиће за који дан као први календар за год. 1880. „Ц А Р И Ћ" МАЛИ КАЛЕНДАР СА СЛИКАМА, еа одабраним поучним и забавним садржајем а неном од 20 новч. или 2 гроша. Ко поручи исти за готов новац на више, добија га за 12 новн. Наручбине на „Орла" и „Царића* прима ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У Н. САДУ. као наклада „Орла" и „Дарића".

за урвдништво одговара А. пајевић.

Штампарија А. Пајевива у Новом Саду 1879.