Starmali

264

„отармалн" број 33. за 1881.

Позив на претплату. У потписаној штампарији довршује се и биће за 4 иедеље даиа готова нова књига: ХЛ^рЕсогорскгги: владика ИР ЛЕТРВ ЊЕГВШ (РЛДЕ) написао В. М. Г. МЕДАКОВИЋВладика Раде спада међу највиђеиије појаве у историји јуначке Дрне Горе; његов књижевни рад забележила је и историја српске књижевности светлим словима. — Живот и рад владинин као државника и песника црта вешто перо пишчево из извора које је поцрпео живећи дуго у Црној Гори, лако и лепо, тако, да се књига чита као какав роман. Ењига ће ова изнети до 12 штампаних табака, а биће у њојзи ове четири слике: I. Лик владичин. 2. Заклетва Црногораца над св. владиком. 3. Избор и проглас владичин за господара. 4. Црногорац при закључивању мира са ћесаровцима. Цена је књизи 1 фор. или 12 гроша. Имена претплатника штампаЋе се уз књигу. Претплата се шиље потписаној штлмпарији. Скупљачи претплатника добијају сваку седму књигу на дар. У Н. Оаду 25. новембра 1881. Штампарија А, Пајевика у Н. Саду.

Умољавају се уредништва српских листова да овај оглас прештампати изволе.

Тоггг се моз^е добити „ОРАО" ВЕЛИКИ НЛУСТРОВ25.НИ КЛЛЕНДАР ЗА 1882. ГОД. Цена 50 новчића или I динар. Наручбине из Србије ваља упућивати књижарама В. Валожића и Петра ћурчића у Београду, из осталих краева подписатој штамиарији. §$§$-• Ко наручи за готов новад или на распродају у више примерака ових календара доби.ја према количини наручбине највећи рабат. Накладна штампарија А. Пајевића у Новом Саду. ЦАРИЋ МАЛИ ЕАЈ1ЕНДАР СА СЛИЕАМА и може се добити у потписаној штампарији поједини комад 20 новч. 100 комада 11 фор. за готов новац, као и у комисију са књижарским рабатом. ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИЋА

РЕД ГШВИДБЕ од 29. ТК новембра 1881. до даље наредбе ИЗ НОВОГ САДА у ПЕШТУ, средомн субо том 1^5 сата п. п. ИЗ НОВОГ САДА у ЗЕМУН, ТИТЕЉ, ОРШАВУ и ГАЛАЦоредом и суботом у »/ 2 3 сата н. п. Нови Сад 28. нов. 1881. УПРАВА.

ОГЛАСИ. Част нам је п. т. публици ТТовога Сада и околине на знање ставити ; да смо наш ФотограФски завод под Фирмом КЕНИГ И СИНГЕР отворили 1. јуна п. н. у сада СтеФановићевој кући одмах до Шнајдеровог хотела, и да смо га зарад удобности пубблике снабдели са свима у ову струку спадајућим реквизитима и особитом удобношћу. Ослањајући се на многогодишље у ту- и иноземству набављено искуство, што смо га стекли у току нашег рада, бићемо с особитим обзиром на вештачки укус п. т. публике вазда готови, да све нами достављене налоге савесно, тачно и сасма брзо изведемо, како би тиме свима на нас стављеним захтевима по поднесеним жељама за доста учинили, и у свако доба оправдали поклњено нам цељено иоверење; зарад укусне израде сликанабавили смо себи најновије инглеске и француске апарате иодекорације, и труди ћемо се вазда, да задобијемо потпуно задовољство пошт. публике. ПрепоручуЈући наш са свима удобностима снабдевен завод благонаклоности н. т. публике молимо да би имали доброту што обилатије потпомоћи ово наше са знатним материјалним жртвама скопчано подузеће а ми обећавамо у папред, да ћемо тачном и савесном послугом у свако доба оправдати ову благонаклоност. Б.ови Сад јула 1881. С поштовањем 14—18 КЕНИГ и СИНГЕР.

3 Б 0 Н А

по најновијој и старој системи, са гвозденим и дрвеним крунама хармонијски удешена а од најфинијег метала са најчистијом израдом. ливница ђОРђА БОТЕ СИНОВА, у Вршцу.

Штампарија А. И ајевива у Новоме Саду.