Starmali

Мађареви написали

Мавро Гелери бележник зеи. запат, задруге,

Др, Геза Емерици уираиитељ запатлијских школа,

Јосиф ПетерФИ-Јагочки мипистарски падзорпик занат. школа,

ПРИРЕДИО Стеван Б. Попови^ епарх. гако .тг. реФереит. Књига је тврдо укоричена и бројл 300 страна Цена јој је 90 новч.

ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ИЗАЋИ Ћ.Е ИЗ ШТАМПЕ ПДОВИГРАД прича ЖИЖ-ВЕРНОВА 11РЕВЕО Бранко Мушицки, Књпга ће нзнети 12 штамнанп табака па 8-ни, п цена јој је само 60 новч. обе књиге нека се наручбине упућују Штампарији А. Пајевића у Н. Сад.

К01Ш10На1

по наЈНовијој американ' оЕој системи сигурне од ватре и харе

из Фаорике

у солидностп п каквоћп пзраде пе уступају пп једној до сада познатој фабрпци а у цепп су знатно јефтпппје. — Наруџбппе прима и одправља госп. Ђорђе Ииличевић, трговац у Бечу, ^агаеићо!', код кога се могу мустре впдити п цепе сазнатп. 38 —33

ВЕЛИКИ ИЛУСТРОВАНИ КАЛЕНДАР ЗА 1885

ГОДИНА ЈЕДАНАЕСТА-ЗД Цена 50 новч или 1 дпилр Ко поручп најмање 25 ком. за готов новац добија комад по 33 новч. Наручбине ваља упућпвати издавалац штампарији А. Пајевића у Н. Саду

шталпарија а- пајевива у повом саду

МАТРИКУЛАРНИХ ПРОТ0НОЛА (НА ПРОПИСАНОЈ ХАРТЖЈИ) 3 А РОрЊЕ, ВЕНЧАЊЕ И УМРДЕ, нао и изводи из истих протокола могу се добити како на поједппи табак, тако и на књиге, по жељи укоричеие п у лепим тврдим корпцама, у платну п са кожном полеђицом, а по најјефтинију цену у штампарији А. Пајеви&а У Новом Саду. ддр ЋШ нове"1ШПГ >д^ЈД ЧИТАНКА ЗА ПРВИ И ДРУГИ РАЗРЕД НИЖИХ ЗАНАТЛИЈСКИХ ШКОЛА.

3»- ПОШТОВАНИМ ДОМАЋИЦАМА^ У интересу је сваке домаћице без сужње, да може у свако доба зготовити добру каву, а то се зацело најбоље даје постићи мешањем Чинкел-ове црвеног крста кавз, која је као што сви признају најваљанији и најкуснији фабрикат. За то не треба ни једна домаћица да пропусти, а да не набави за своју кућу: ЧИНКЕЛ-ОВУ ЦРВЕНОГ КРСТА КАВУ. Чинкел-ова црвеног крста нава може се добити у свакој већој спецерајској трговини у округлим иакетима од круте хартије. Онда је само права, ако има на њојзи заштитна белешка црвеног крстаС поштовањен Д ВГ . ЧИНКеЛ-ОВИ СИН0ВИ 7—15 Апб'. Т8с1ипке1 8о1те.