Starmali

160

„СТАРМАЛИ" БР. 20. ЗА 1886.

ОПТИНКИ ЗАВОД )Г СРЕЈСРШОГ

ВЛАСНИК ЛИПЕРТ

У Вудимпешти IV. М п8ацшгш§ х\г. 39. преко пута од Народног Музеја препоручују најбоље и најфиније наочари, двикере, лорњете, позоришне дурбине, пуштуље, дурбине, микроскопе, стереоскопе, пантосконе, величава стакла, мађијске Фењере, анарате за маглене слике, ареометре, термометре, барометре и анероиде по најјеФтинију цену. (2_б) Тачна и брза послуга. Наруџбине се одмах извршују. Ценовници стоје бесплатно на расположењу. Адреса: 1лррег1; & Рау ОрЉсћез 1пвШи1; с1ег БагкЈез Сеп1га1 ^ећгш^е! №е(1ег1а§е ВшЈареа! Ми§еитгш§ 39.

I $ к ) I

тала, стаклета, камена, гииса, иорцулана, коже, хартије и т. д. Сваки може лако помоћу четкице те ствари сам да позлаћ^је и посребљује. Цена једне боце (флаше) 1 фор., 6 боца стају 5 фор. новац се шиље унапред или са напкатом унаточ. СИГФРИД ФАЈТ у БРИНУ, 5—10 (81 е §'1'гје (1 ЕеШ| 1и В гггпи).

I

ТЕННО ЗЛАТО И СРЕБРО којим сваки може сам да позлаћује, посребљује и поправља оквире (рамове) н све ствари од дрвета, ме-

Чудо 7 индустрији

I

Само 3 Фор. 75 јшч. кошта код мене од данас особити, регулисан светлеБи оам од оебе

Т са

сванога или свано пд сахата, са 2 претеге од бронзе, са шеталицом у красном, најФиније политираном, као од ораховог дрвета оквиру, ижљебљен, са дивним циФрама, које су опточене ц. кр. масом за светлење и ноћу еветле саме од еебе као месец, тако да се 'може а да се не пали свећа одмах видети колико је сахата. За снагу светлења стојим писмено добар а исто тако јамчим и да сахат добро иде- Ја сам сам изналазач ових сахатова и само их за то тако јеФтино продајем, јер има више стотина на стоварил;ту, а треба ми новаца. Пре су ти сахатови трипут толико коштали. Сваки је сахат снабдевен „патентом". Сахатови се шиљу уз нанлату у наточ или за готове новце унапред. Добити се могу, Фабрика светлеЋих сахатова са шеталицом 4—4 (ГаТзпк 1еисМепс3.ег Реп4е1ићге'п.) ВЖЧ, Ш. Ншћеге ХоПат^зз^газзе N. 9. Ј. X. Рабиновић. — (Ј. Н. Еа1зтоУ1С8.)

Е-н М РР -=а М 1 —з 1=3

Е—I X

ХОТЕЛ КОД ,ДАРИДЕ ЈЕЛИСАВЕТЕ

и

11 V НОВОМ САДУ.

хотелир.

ХОТЕЛ КОД „ЦАРИЦЕ ЈЕЛИСАВЕТЕ".

Потписани имам част поштованом грађанству у месту и околини учтиво јавити, да сам 10. јула о. г. хотел код „Царице Јелисавете" на себе примио. Нећу жалити ни труда ни материјалне жртве, да одржим кућу на оном старом, уваженом гласу, па и да ју упапредим тако, као што се достоји ХОТЕЈЕТ ХЕИВОГ-^ РАНГА, Препоручујући мој хотел поштовано] публици, свом моралном снагом мојом обећавам, да ћу се трудити, да одржим кућу у чистоти, па услугом најсавеснијом задовољим госте моје. Станове, јело и пиће, прво у чистоти највећој, јела одабрана а пиће чисто и најбоље, све ћу по најумерееијој цени рачунати. Обвезујући се овим јавно, да ћу поштовану публику савество у сваком погледу, што се у јавној једној кући првога 'реда изискивати може послужити, молим у поштовазога грађанетва у месту и околини за одзив, те и припомоћ у подузећу мом. Са велештовањем МАТЕР,

•-3 6=з &=* 1=3 сп Р»>—СЗ « Ј=Ј 6=3 6=3 &=( « ЈЖа6=3 1-3 6*3

и §3

ШТАМПАРИЈА А. ПАЈЕВИћА У ВОВОМ САДУ.