Starmladi

Бр. 13. и 14. — СТА РМЛАДИ. — Стр. 105. Тавна тачка.

11осредник за женидбу : Морам Вам иризнати да девојка има и једну хавну тачку у животу. Младожења : А је ли још у животу та тавна тачка ?

Нз Нештс. Кад је радикалска депутација већ по десети пут чула од свију министара, да ће се сви закључци туцинданскога сабора одмах потврдити. разиђу се чланови по Пешти куд који. Јаша и Гавра случајно се одмараху на ланчаној ћуприји. У тај мах случајно се туда провезе министар Кошут и кад дође близу наших првака он случајно из Фијакера пљуну на њихову страну. 0. те радости! Не зна Јаша и Гавро шта би. Тек у неке рече Јаша Гаври: Узми мало артије да саставимо телеграме нашим листовима, Гавра: Ево, прво „Застави." Јаша: Да, да, Кести ово: Кошут милостиво пљунуо на ме, пази да га добро сад полижемо пред нашим светом.

Гавра: И на ме је преузвишени изволео пљунути. Јаша: Мир! — Пиши даље. Гавра: Сад „Народном Гласнику«. Јаша: Тај не мора знати за нашу радост. Пиши ово: самосталце нападај најлуђим клеветака, јер им оповргавање и деманти у „Србобрану'' одузимају много простора; за нас је и то доста. Гавра: А'сад Фацицу. Јаша: Пст! Не мој бит' безобразан! Гавра: Дакле Бабићевом „Одјеку." Јаша: Пиши Србима лажи, Немцима лажи јер нам још може Ракоцај помоћи. Гавра: Но, но, надај се. Јаша: Нооо — како ти то предамном го" вориш. Гавра: Сад још пакрачком »Гласнику."