Starmladi

Стр. 12.

— СТАРМЛАДИ -

Бр. 2.

С „Чучук Стане". — Искрена критика. — Како вам се доиада моја музика у „Чучук Стаии" ? — Особито! — Шго је д< бро то иије ваше; а што је ваше 10 није добро !

Добро нам дошла..! Ни вину, ни води. — Ах ! — Каквој слободи ! ? Ракији зар, уљу ? Ни шолет насуљу (0 њему не сневам\ Ја хоћу да певам Нашој милој тети Реиатој комети. 0 репата звездо, о мили госте, Па добро нам дошла и у часне носте. Жао нам је врло, што нам нрс пе дође Док велики јубилеј не нрође Дваесгодишњица Јашиногд дела, Како је одважно, отворена чела Јуначки насрно на свог противипка, Дошао му главе и име — крвника Стекао у роду српском честитоме Кој' окреће леђа убијци свакоме. Ја певати хоћу И дан.у п ноћу Док звезда не стигне И Франка не дигне Међу велич не У дворе дабинс Да е' наситп злата Поред Дабе бр та. 0 репата звездо немој тако сиоро Пожури, пожури, Д1 нам стпгнсш скоро Да отвориш очи сваком Србу слспом, Ако не крилима, а оно ма репом. Нека види сваки, ко га дапас води Из мрака у таму, где светлост пс роди, Која би му љубав и душу улила Вером охрабрила, поштењем умила На земљи је тето, Сада еве проклето, Отима сс вара, Свуда огонара, Пали и ублја, Парничи, опија, Неверство обавља, Издајство нрЈСлавља. т Гујем реиат це, вслпка т' је глава И за то те чака неизмерна сл на. Кад нам се прнб.ижиш у труоу заевнрај . И са донуштељем земљу окуиириј, Засучи рукавс и нан мш реда, Завађај и кињи разбраћспа чеда II' онда апектирај зсмљу тето мила И без допуштења свију велесила.

Јозуа делија И црна легија Мисле: биће иотрес Шго ти идеш скспрес. „Боја или рата „1Ја ја ћу на брата", Мисли јупак Јаша И тражи гајдаша Да се обрадујеш дочеку лепом. Зна да долазиш и главом и — реиом. Астроном. Српски куФерашн.

— Ене, Јово, а шта ли му тп натури на то народпо одело тај чвапски Кајзеррок? — Па иден ио пропису па беседу, нек се зна да смо — анектирани.