Starmladi

СЈтр. 16.

— СТАРМЛАДИ —

Вр. 2.

Репертоар СавиЂеве опере. У суботу : „Д рх> т ар", оперета од Лехара. — У недељу после подне: „Скитнице", од Цирета, а у вече „Шумарева Криста", од Јарпа. — У понедељак: „Продапа невеста", ческа оперета од Сметапе. — У уторак: „Птичар", онерета од Штрауса. У среду: „Мајка", српска оперета од Урбапа.

Молба! Молимо сву ону г. г. нретплатнике који су данас добили испуњене новчане упутнице — да нам претплату обратном поштом потаљу. Адм.

Закаснели савет. Ж е н а : Пази да се не опечеш! Муж: Опекао сам се већ — кад сам тебе узео. „Трибунз." Одговори уредништза Г. Ј. М. у Б. Не можемо послату песмицу уврстити с разлога, што ми и ако црногорску тиранију осуђујемо, инак Фирми Луке К. Алексијевића, творници црквених утвари признајемо да је одавна заслужна одликовања за свој солидан и уметнички рад црквених утвари, те је свакоме само препоручити можемо. Башка политику а башка привреду! — Поздравље. 1ШГ НА ЗНАЊЕ! Ко год не мисли држ&ти лист. молимо га да нам то или јави или лист врати натраг. Уредништво и администрација г СТАРМЛАДОГ".

,Аше" дозориште у Нввпн Саду. Џонсон и Џевриса, Бокс-борба, само 2 дана, 3-ег и 4-ог фебруара.

4ЈА.ЈЕ

= ПОГГКБНО ПОДУЗЕћ® и етовариште надгробних епокеника МАРКОВИЋА у Н. САДУ средини дунавске улице, телефон број 168. Филијала: погребно подузеће „Конкордија а пређе Ђуре Стојкови^а, ћурчинска улица број 15. Држи вазда огроман избор сваковрсних камених надгробних сооменика. Натписе изрезује најсавршеније, а позлата дупла и дуготрајна. Велики ит ор мртв. сандука. венапа, покрова и цел©купне опреме за погребе. Цене строго солидне а послуга најтачнија. ЈТашсшбиро

друшшба Всгшгг ра1еп1 = СгзгПзсћаН, =

Зггаеп

Филијала у Лондону. Друштво с ограниченом одговорношћу.

Прима је«»тине пријаве и посредује исхоришћавање проналазака уз гаранцију у смислу другатвена правила. Ако нама повереног проналаска загатитно право не би могли спровести да се патентира иии не би нагали 8а исти заинтересоване, да се искористи — ма из ког разлога — ми враћамо нама плаћене пристојбе. У последње 3 године плаЋених отштетадивиденда износи пуних 100 у о .

Многа прнзнања. Наклада листа за проналазаче: „Вег ОеШе ШегГгенпГ као и прилога истог „Званична извеш^а „Међународни проналазачки вашар". „Сунце". Претплата на 1 / 2 год. 5 Марака. Врој на углед и сва извегаћа о погодностима које се у листу за претплатнике налазе д^ју се уз 10 потура марку. Извешђа бадава. Предрачуни бесплатко,

ИЗВОД ИЗ ЦЕНОВНИКА. Пријава проиаласка да се патентира уз гаранцију по друштвеном правилу.

За Марака Немачку 35 Енглеску (провизорно) 35 дефинитивпо 110 Аустрију 70 Француску 120 Белгију 35

За Марака Италију 105 Америку 115 Швајцарску 115 Русију 140 Данску 55 Шпањолску 110 Луксенбург 25 Горњи бројеви означују наше осповпе таксе за пријаву т. з. заштитно право, у којима јеурачунатаприпадајућа приЈавпа такса држави, наша награда или наших страних заступнпка има се још урачунати, које зависи од пропаласка, трошкове за пртезке, превод и спровађање предодлуке и т. д. које се све такођер вапрадно јефтино рачуна.

,Стармлади" и<лази 1 и 16-ог свакиг месеца. Рукумиси се шаљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ЦјуШек), Витковићева улица број 16.

Власник и издавалац: М Крстоношић. (Поједчни број 30 пот.) Одговорни уредник : Петар Крстоношић.

Штампарија Учитељеког Д. Д. „НатошевиК" Нови Сад.