Starmladi

• Стр. 44.

— СТАРМЛАДИ -

Бр. 5. и 6.

Шта је са тужбом против „Ђавола"? Иета је нредана 24. нов. лањ. год. иод бр. 46607. Рочиште још није одређено, а „одговорни" — већ стругнуо. Међу тим иознаиајућн срн. закон о штамни мангуни, ударише у још дрскије клевете. Као хијене извадише нам из гроба покојницу и обешчастише — језиком! Кад смо наложили адвокату, да и власништво тужи исти одговара 17 дец. 1910 год: „И ако је један напис, који садржи клевету противу тебе потписало „ Власништво Ђавола" -— ипак се власник не може тужити, јер влаеништво није исто што и власник!" И онда тај власник, који вас клевета под потнисом: „власништво категорички тврди... и т. д." — смеје вам се у лице. Каже: „ми за паре можемо наћи сведоке..." А кад не могу да нађу, одговорни стругне. Кад г. „власника" позовете да клевету ако има мрвицу поштеља, потпише, и он то не учини, и ако сте га у противном лоповом назвали, него вам дрско у лице, онако србијанско-мангупскп одмахне руком : „Море правилп смо ми и нринцезама.... — па нам ич' не могу. А шта пам ви можете? Можете да нам пљупете под прозор, на да се тоциљате!" — Еле, обешчашћава вас, покојницу вам, н знајући српски закои о штампи, смеје вам се у лице! И онда један шмок, као штојеАгшћ, за такву поган — устаје у „име свију новосадскпх грађана". Осећате ли, колико дрскостп узима себи један шмок Апић, да говори у пмс свију новоеадских грађана... Оно, он је нама причао једном приликом, како он зацело мпсли неки вођа народни бпти. Ми смо још онда виделн, да он „дугује мало кир Мити". Али белешка о нама у „Српетву" уверпла нас, да тај новинарски кретен, не само да нема четврте, него нп треће ни друге даеке у глави — а без прве даске ее всћ спромах и родио. Ту му праштамо! Ур. „Ст."

Не купујте другу ПАСТУ за зубе осим „СРПСКИ ВИСЕР-ВРИ*® он је сто пута бољи него којенанее бечке трице! У скорим ће „Прва новосадска тсорк ц.' кемичких производа" отпочети свој рад.

„Адоло" шорапт у Новом 25. и 26. марта ""фЦ нрло занимљив н шшв програм.

== ногрквно подузкћк и етовариште надгробних епоменика 11АЈЕ МАРКОВИТгА у Н. ^АДУ у средини дунавске улице^, •^ефон број 768. с 1> и л к ј а л а: погребнс) подувеће „Конкордија- нређе Ђуре Стојко ви*а, ћурчинска улица број 15. Држи вазда огроман избор сваковрсних камених надгробних стоменика. Патписе изрезује најсавршеније, а позлата дупла и дуготрајна. Велики иа ор мртв. еандука, венаца, покрова и целок\пне опреме ва погр^бе. Цене сгрого солидне а послуга најтачнија. ^ Најј е Фтннији н најштедљивији рад . Џ

..ОТО"

за течна горива машине са ренсавањем гаса, мотори за сиров олај на висон притисак (ОЈезе1) у најбољој изради од 1 до 1000 НР. (коњских снага) за з«натлијске потребе, ио .ЂОнривреду и индусгрију. РЦГ* Бензин-локомобили од 4 до 20 коњеких снага за вршчдбу, потпуне вршаће гарнитуре. Снецијалитет: самоходни локомобили, покретљиве машине за цепање дрва, шмркова са колима, кола за осветљење итд. Машине за обрађквање дрва од Фирме Е Кислинг и комп.

Еапдеп $ јУ1о1огсп!ађг!Н.

ЈШ ВШ Филијала: НОВИ САД, Најстарија инајвећа Фабрикана копну. Проспекте и прорачуие бесплатио!

темерипска улица бр. 7. | — Траже се солидни вастугниЈи!

V А в V А ш

А

„Стармлади" и<лази 1 и 16-ог еваког месеца. Рукуииси се шаљу на уреднаштво. Претплата сс шаље на админиетрацију „Стармладог" у Нови Сад (1Тјук1ек), ВЈТковаћсва улица број 16. Влаеник и издавалац: М Крстоношић. (Поједини број 30 пот.) Одговорни уредник : Петар Крстоношић.

Штампарија Учител.еког Д. Д. „Натошевић" Нови Сад.