Student

СТУДЕНТСКО ПРВЕНСТВО ЈУГОСЛАВИЈЕ У АТЛЕТИЦИ

УКУПНИ ПОБЕДНИК ЕКИПА БЕОГРАДА

ИДУЋЕ ГОДИНЕ НА СТУДЕНТСКОМ АТЛЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ЈУГОСЛАВИЈЕ ТАКМИ ЧИЋЕ СЕ САМО СТУДЕНТИ ЧЛАНОВИ ФАКУЛ ТЕТСКИХ КЛУБОВА

Прввнство Југославије организовало Ј« Удружење савеза спортова Беогградског универзитета. Такмичеше Ј* одржано на стадиону „Црвене звезде" уз учешће студентских екипа Београда, Загреба, Скопља и Новог Сада, На овом такм::чен>у у конкуренцији мушкараца, победила Је екипа Беогградског универзитета са 132 бода, испред екипе Загребачког свеучилишта са 86 Скопског са 38 и Новосадског са 22 бода. У конкуренциЈи жена екипа Загребачког свеучилишта освојида Је 85, а Београдског универзитета са 78 бодова. Такмичење се одвијало по лепом времену, мало облачно пред великим бројем гледалаца, коЈи су сваки вредан резултат награђивали аплаузом. Одличап резултат Уигера ча 100 м. io, 7 Трка на 100 м, била Је узбудљива. После четири неуспела старта, најзад Је пети успео. На старту Је први повукао Ослаковић Загреб, али ra је Новосађанин Унгер пре-

шао и победио са резултатом 10,7 изЈедначивши студентски рекорд Јованчићев на 100 м. У овој трци Ослаковиђ и Милер после огорчене борбе у задњим метрима кроз иил. су прошли у истом времену 10.9. У скоку у вис снаге су биле изЈедначене, што се види и по томе да су три првопласирана Николић. Шепа и Бошковић сви Београд скоччили по 185 см. Милаков Је прескочио у скоку мотком 4,10, а Лукман Је поновио успех са првенства Београда, поново прескочивши висину од 4 метра. Мугоша је победио на 1500 м. а Јеремић ча 3 000 На 1500 м. Мугоша Је савладао Мурата Загреб. Мугоша Је раниЈе обично трке водио. а ипак губио. Овога пута било му Је стало до победе. Мурат Је водио читаву трку, али слабим темпом. И он се изгледа чувао за завршницу. На 300 м. пред циљем Мугоша почиње да спринта, прелази Мурата кога Је дотле пратио у стопу, одваја се од н. и сигурно побеђуЈе са резултатом 3 : 52,2. У трци на 3000 м. победио је млади Јеремиђ. Трку Је водио читаво време праћен Једино од репрезентативца Пандуровиђа који Је у два три маха нападао, али без успеха Трка на 400 м. била Је узбудљива. победио Је ГруЈић Београд са добрим резултатом 50,1, док се на друго место пласираоо ВишњиК. такође Београд. Такмичење у скоку у даљ било Је интересантно и узбудљиво. iep су се у овој дисциплини тикмичила два скакача коЈа су ове године већ прескочила даљину од 7 м Ипак Је однео победу Кушеи скоком од 6.90 над Милером 6.71. У трци на 200 м. интересантно Је било посматрати другу групу у којоЈ су победили Унгер и Ослаковић победивши Трифуновића коЈи је у овоЈ трци слабо трчао. У женскоЈ екипи Загреба истакле су се БутЈа и Бабовић, а код Београђанки јуниорка РаЈкова.

Београдски студенти алпинисти у недостатку терена, користили су Један каменолом у околини Београда за изво.ење практичног дела алпинистичког курса. На слици чланица алпинистичке секције и Ртн»а“ савија уже.

Студентски градПролетер (Зрења- САСК НАЈБОЉИ нин 26:22 Одржано је прво коло универзитетског Kvпa.

ОДБОЈКА "Студентски град" први

После завршеног универзитетског првенства у малом рукомету, екипа „Студентског града" гостовала ie у Зрењанину где je у пријатељском сусрету победила најбољу екипу Војвођанског првенства у малом рукомету „Пролетера" са резултатом 26 : 22.

Уз учешће САСК-а „Студе«тског града“ ИФК „Техничара“ одржано је на терену ИФК-а ггрво коло атлетског купа, Упркос јунског рока. нз ово такмичење окупис се велики број такмичара, младића који се досада нису активно бавили атлетиком. Постигнути су

Мада одбојкашко првенство иије завршено. екипа ,Студентског града“, која је одиграла све утакмице освојила Је овогодишн.е универзитетско првенство у одбојци победом у финаллном сусрету над „Медицинаром" са 3 : 0.

ОКОНЧАНО ЈЕ КОШАРКАШКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

Екипа „Студентског града“ без иједне изгубљене утакмице осво јила је прво место, она је била и фаворит. То је једна врло добра екипа састављена од одличних појединаца добро уиграних. САСК је изненадио својим пласманом. „Шумар“ је новооснована екипа добрих појединаца, неуиграних. па се може задовољити освајањем rpeher места, док се екипа „Младости“ без иједног освојеног бода ггретставила као млада, недорасла екипа, састављена од младића, који имају мало смисла за скупну игру. У екипама финалиста било је одличних појединаца, као Првуловић —САСК, Јуришић —„Студентски град“ и Хилда —„Шумар“. НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ ФИНАЛА 1. Јуршпић „Студентски град“ 70 2. Првуловић САСК ° 52

3. Иађалин САСК в 4. Хилда „Шумар" 4* 5. Лепосавић „Младост" 34 Судије, које су водиле ове сусрете посао су обавиле добро, а биле делегиране од Студентског подсавеза Београдског универзитета. Једну утакмицу у финалу (САСК —„IПумар“) водио је интернационални судија Мика Минић. Требало би истаћи Лалу Димитријевића и Луку Поповића за шихово залагање у организацији овога првенства. Резултати финалног дела такмичења: „Студентски град" —„Шумар“ 74:бз (36:30), „Студентски град“ —САСК 67:55, „Шумар“ —„Младост" 63;45, „Сту дентски град“ —„Младост 74:65, САСК —„Шумар“ 52:37, САСК—„Младост* 62:40.

Ових дана на студентсктт теренима Губеревца било је, у поподневним часовима, живље нето обично. На терену за кошарку водила се борба за назив најбољег. Борбу је пратио велики број гледалаца, често бучно навијајући за своје љубимце. Финалисти су постали хтрво и другопласирани. Из хтрве групе „Студентски град“ и „Младост“, а из друге САСК и „Шумар“. Све борбе у финишу биле су занимљиве, а нарочито је било интересантно посматрати мушку борбу између „Студентског града“ и ',,Шумара“ ч Игра се бр>зо преносила испод једног под други кош, често је било букета под кошевима, брзих продора, које је нарочито изводио „Студентски град“. Победила је екипа бољег реализатора и сигурних пуцача. Врло добра екипа „Студентског града“ савладала је „Шумара“, чији младићи нису имали пуно смисла за скупну игру. ТАБЕЛА ФИНАЛА „Студент, град“ 3 3 0 0 215:167 6 САСК 3 2 0 1 168:134 4 „Шумар" 3 1 0 2 165:174 2 „Младост" 3 0 0 3 135:188 0

Живорад ИЛИЋ

ПРЕД КОШЕМ

ФУТБАЛ Поништени дерби сусрети

Футбалско универзитетско првенство није окончано. Прошле недеље студентски футбалски центар поништио ,te утакмицу „Студентски град“ „Економист". тако да he новом утакмицом бити решен првак треће групе. Поништена }е и прва финална утакмица „Машииац“ „Технолог". V питању су пропусти око регистровања фудбалера. Финални део универзитетског првенства наставиће се ове недеље.

добри резултати, обзиром да је ово био њихов први јавни наступ. Најбоље резултате постигли су такмичари САСК-а који ће. према ономе што је показао у Ј _ првом колу. вероватно пооедик у км ™ У К УПУБоље постигнути резултати. м * Николић 12,2 (САСК), кугла; Ковачевић 11,46 (Студентски град), Посидел 11,44 (ИФК); вис: Тофовски 16о (ИФК); 300 м.: Николић 40,2 (САСК). Пантелић 40,3 (САСК); дал>: Караулић 5.89 и Филиповић 5.70 оба (САСК).

ЗАВРШЕНО ЈЕ ПРВЕНСТВО СТУДЕНСКОГ ПОДСАВЕЗА У МАЛОМ РУКОМЕТУ

„Студентски град“ тек трећи

У ПИТАЊУ ЈЕ УЧЕШЋ.Е ПРВОПЛАСИРАНИХ ЕКИПА ИФК и „МЕДИЦИНАРА“ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ ДЕРБИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА: ИФК —„СТУДЕНТСКИ ГРАД“ 7:6 (5:1)

Још једно првенство је ззвршено. Рукометаши су после десет одиграних кола заузели места на табели. која им одговарају према квалитету и показаној форми. Од сусрета ИФК „Студентски град“ зависио је пласман екипа у горњем делу табеле. Стога су обе екипе ушле у игру опрезно и помало нервозно. Играчи ИФК-а успели су да пробију зону „Студентског града“ и доведу своју екипу у воћство још у прзим минутима утакмице. Играчи „Студентског града“ ггрилично су делали у пољу, али није било реализатора. који ће наћи пут до мреже кроз густо збијену зону ИФК-а. Главни реализатори „Студентског града“ на ранијим утакмицама Јовановић и Пашић потпуно су били изгубили живце. док су одлични пуцачи ДИФ-а Подвалеј и Родин у сарадн,и са осталима успели да до краја првог дела игре поведу са 5:1. Други део игре „Студентски град“ почео је опрезнијом одбраном и честим противнападима, тако да су у овом делу игре постигли још пет погодака. Овим су успели само да смање разлику. а не xr да пооеде. Рукометаши ИФК-а у овом делу постигли су још два поена Родин. наlбољи пуцач момчади ИФК-а био је на овој утакмици, а посебно у другом лелу игре оггрезно чуван од играча „Студнетског града“ и тако његове пуцачке способности нису дошле до изражаја Као најбољи играчи у току повенства. поетставили су се Родин ИФК-а, Јовановић „Студентски град“ и Подвалеп ИФК мада .ie било још добрих појединаца .али су ови отскакали од њих. На овом првенству екипа ИФК претставио се као најбоља, најкомплетнија и најдисциплиновани.lа. Исто тако није за потцењиваше ни екипа „Студентског града“. Да ie добила утакмицу против ИФК-а. боље речено да ,ie имала више живаца. она би стала на чело табеле, iep ie за противника у последњем колу имала слабију екипу Економиста. Утакмицу X кола „Сту дентски град" ie предао Економисту без борбе. тако да ie Економист избио на четврто место. Заостао ie сусрет X кола Правник Студент. али ова утакмица неће утицати на про-

мену у горњем делу табеле, без обзира на њен исход. ТАБЕЛА ПРВЕНСТВА У МАЛОМ РУКОМЕТУ 1. ИФК 9 9 0 0 118:40 18 2. „Медицинар “ 9 8 0 1 83:57 18 3. „Студ. град" 9 0 0 3 103:40 13 4. „Екочомист" 9 5 1 3 76:69 11 5. САСК 9 5 0 4 70:57 10 6. Правник 8 3 1 4 40:40 7 7. Студент 8 3 d S 56:33 $ 8. Младост 9 3 0 6 47:98 в 9. Шумар 9 1 0 8 28:74 2 10. Ветеринар 9 0 0 9 4:74 0 Две првопласиране екипе ИФК и „Медицинар“ квалификовале су се за учешће на првенству Србије. Њихово учешће на првенству Србије доведено је у питање због материјалних незгода. ИФК би требало да се такмичи у Светозарвеу. где у својој групи има изгледа за прво место, док су изгледи „Медицинара“ у Новом Саду минимални. Ж. И.

Manji domovi

Novoosnovana Uprava za materijalna pitanja studenata ima za zadatak da se brine za smeštaj i ishranu studenata da vrši nadzor i koordinaciju poslova studentskih domova i restorana, vodi brigu o zdravstvenoj zaštiti studenata. vrši nadzor nad radorn Studentske poloklinike. oporavilišta i da vođi brigu o obezbeđenju materijalne strane stuđenata Beogradskog univerziteta Ovu upravu sačinjavaju pretsednik, pet univerzitetskih nastavnika i pet studenata. 6va uprava je dobila veliku podršku od Rektorata. Dosada su rešavana: podela mesta po domovima. pitanje dotacija (po menzama i pojedinačno). pitanje opravke domova i investicija. Pri podeli investicija za opravke domova. Uprava za materijalna pitanja ide za tim da se više da onim đomovima koji imaju budućnos+ kao što su »Lola Ribar«, »Vera Blagojević«, »Novi Beograd«. »14 decembar«. Postoji zamisao da se übuduče grade manji domovi. za najviše dvadeset studenata u blizini fakulteta. što će smanjiti troškove oko popravki velikih domova. A. J.

Izdaje Savez studenata beogradskos nnlvendteta • / DređuJe redakrloni /Glavnl ! odgovornl urednik Bora Pavl vfe / CTredništvo I admlnistracija Beograd, Balkanska 4/ IV tel 23 -4М / fekovnl rafnn tO3?-T-227 / Stampa Beogradski grafirkl *avod. Bulevar Vojvode Mišića 19. teL 50-921 i List Izlazi sredom, cena 10 ditiara / Tromesečna pretpiata 120 dinara.