Topola

ФОРТУЕА. Е сад, драги Светозаре, ево ти кључа, а ено ти врата, сад Еемо те скоро пустити. СВЕТОЗАР, Гле, гле, а зашто тако брзо? ФОРТУНА, Зашто ?! Јер Елапки, Хелфији и другој славној господи дерогира, да с тобом седе под једним кровом,

Еира и Спира. ћпра. Je.i већ довршена погодба изиеђу Пеште п Беча? Сппра. Можда бп до сад п бпла, да ппје Бизмарк умето сметњицу; пта није велпка, само један „цол“. ћпра. Јеси лп чуо да су Руси већ заузели п „Тур с кп Пзво р “. Сппра. То не верујем, јер онда бп морали чак у Енглеску загазитп. ћпра. Што сп се тако замислпо, Спиро? Спира. Премишљам нешто. ћпра. А што? Сппра. Мпслпм о Турцпма. Тп људп пмају страшно много паша, а то је најбољп доказ да морају' пматп н много марве.

Одговори. „Пријатељима у Н. С.“ Илустрација је ваша лепа, мачкови на слапшш као пљунути. Верујемо и то што велпте да бп тнме задовољили опште увређено осеГаље моралности. Алп шта Кемо кад „ербшлајхерај“, ма да је како стратегиикп пзплапират био, не спада у оквпр „Ратпе Кронпке“. Сасвпм је локалпе важпостп. 0. Д. у Н. Нпје вам чптак рукоппс па не разумемо' „Балкански еватови. 11 Само је наслов пптересантан. „Шајкашу 11 . Те с j стварп за полптичкп лист. Г. В. Ф. у Т. Е. Да омо вам блпже, ако нас пе бп још п туклп, што нам се rpeiia свеска у пеколпко дана закаснпла. Ако пшта, оваке кореспонденцкарте баш пису кадре подстаћп нам добру вољу, кад се п без тога са толпкпи тешкоћама борптп морамо. ИСПРАБКА. На страни 160-oj први ред испод слике ђен. Скобељева који гласи; „Освојење Довче коштало је Русе ово 1000“ не треба да стоји туна, већ горе на врху као први поиетни ред 160 стране, и онда ће се иитати овако: Освојеие Довче коштадо је Русе око 1000 мртвих и рањених; и т. д.

ИЛУСТРОВАНА РАТНА КРОНИКА. СВЕСКА 111.

ИЗДАЊЕ ШТАМПАРИЈЕ А. ПаЈЕВИКА.