Učitelj

304

МОВЕ КЊИГЕ.

„ЊВ ЕЕ

ЧИКА ЈОВИН ЛИСТ

Доноси у своме једанаестом броју за 1982. ове чланке: 1. Јањина нагла радост, песма (са сликом) од чика Јове. 2 Кукавна рода, приповетка, (Свршетак). 3. Леопард, — ло Брему — (са слеком) од—о—ћ. 4 ЈаковВук, (са сликом). 5. Лепо, млого, па јефтино песма (са сликвм) од чика Јове. 6. Паук и свилена буба. 7, Бродари на везаном чамцу, песма (са сликом) од чика Јове. 8. Наши разговори, од браца Мите. 9, Разнолије. 10. Даштања. 11. Решена даштања, из бр. 9. 12. Чика Јовина пошта. 19. Нове књиге.

ОдГО

Т. Ов. Ј. — Ковачевац. Нисмо примили прет— плату за вас од Ј. М, богосл. Џошаљите одмах,

на да вам шаљемо лист тамо.

ТК. Ћ. Н. — Параћин. Кривица није до ек- | спедиције. По управином решењу никоме се не.

Рукописи и све што се тиче уред| ништва, шаље се па адресу: рг, Јоу. Јоџапомб УМлеп УУдампеог гавзе 9. — „Невен« чика Јовин лист, излази два пут месечно па читавом табаку. Цена је за АустроУгарску на читаву годину 4., на пола године 2 Ф. За Србију, Црну Гору и остале крајеве 10 дин. или 5 Ф. у банкама, на читаву годину, односно 5 динара или 9 Фор. 5) новч. на пола године, и шаље се на адресу: Штампарије А. Пајевића у Н. Саду. ; Е

За просвету и слободу. Чланци и расправе научног и полдитичног садржаје из ранијег и познијег доба. Написао Стојан Бошковић. Београд, 1882 год, Цепа је 2 дин. или | Ф. а. вред.

о-9

ВОРИ. + | шаље дист без поповљене претилате, Учините то | па ће сви добити све бројеве. — Руколис смо | примили. ; Ил. Миљ. — Петровац. Шримили смо послат рукопис.

Осамнаестим бројем „Учитеља“

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ,

завршена је и друга четврт његовог

излажења. Колико је одговарао намењеној дељи за све то време, најбоље знају његови читаоци, а ми само можемо рећи да није залутао, јер и за једно и за друго најбољи је доказ досадашњи довољан број претплатника. Зато који су ради да и даље опстане први независни учитељеки лист, да се одржи то јединче њихово — „Учитељ“, нека се што пре јаве и похитају са пошиљањем претилате Управи учитељ. удружења, како им неби лист за даље обуставили. | У исто време молимо све часнике пододбора учитељског удружења, % друге пријатеље напретка школа и учитеља, да се заузму око ширења листа, и скупљање претплате, јер су осамнаест бројева довољан доказ да ли то лист заслужује или не, а да га ми и не препоручујемо лепим, китњастим Фразама. да бољу сигурност добијања листа сванад и на време, и за олакшицу скупљача ишли претплатника, најбоље је претплатити се код своје најближе поште. УРЕДНИШТВО.

ОдтОвОРНИ уредник: Н. Р. Поповић, учитељ.

КРАЉЕВСКО-ОРИСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА.