Učitelj

320

НОВЕ КЊИГЕ.

Изпшао је:

ГОЛУБ лист за српску младеж БР. 6. са овом садржином: |. Мати и син пџесма од Н. Т. Кашиковића 2. Србија или кратка повест народа српског од најстаријих времена до данас (наставак). Размишљај свршетак сваког подузећа, приповетка од Клеантеса Теодоридеса. Искрице, прибрао Ђ. Свитлић, учитељ. 5. Срб сам. песме од Лазара Џеровића. 6. Ватрогас (са три слике) од К. Б. 7. Васпитачица и питомци јој, из „К. [,“" од Ст. Коњовића 8 Јутро, песма Н. Т. Кашиковића. 9. Не лажи, приповетка Од Драг. 6. Вељковића. 10. Излет у шумицу, песме од —ар. Ар. — НА Српска места: ПИЈА у Херцеговини од Г. Ш, учи-

| теља. 12. Шта је ново у светуг 18. Сваш| тице 14. Решења. 15. Позив на претплату

и напомена.

ГОЛУБ излази једанпут месечно са, сликама на Ффиној Хартији а стаје 1. Фор. или 2'|, динара на целу годину. Уређује га Јован Благојевић а издаје књижара Мил. Каракашевића којој се и претплата шаље.

ТОЛУБ од 1. Џ. и 1Џ. год може се још добити свака година по 1 Фор. или 2 динара. Од ове године могу се такође добити сви бројеви, и ко се сад претплати, тај ће добити све до сад изашле бројеве на један пут, а после кад који изађе.

Вересије нема.

ОДГОВОРИ.

Т.А. В. — Јагодина Примили смо 12 дин. прет- |

плате. Учинићемо по наруџбини, али постарај се да буде јот.

Т. Д. Б. — Примили смо 4 дин претплате и све смо бројеве послали,

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ,

Осамнаестим бројем „Учитеља“ завршена је и друга четврт његовог излажења. Колико је одговарао намењеној дељи за све то време, најбоље знају његови читаоци, а ми само можемо рећи да није залутао, јер и за једно и за друго најбољи је доказ досадашњи довољан број претплатника. Зато који су ради да и даље опстане први независни учитељеки лист, да се одржи то јединче њихово — „Учитељ“, нека се што прејаве и похитају са пошиљањем претплате Управи учитељ. удружења, како им неби лист за даље обуставили.

У исто време молимо све часнике тододбора учитељског удружења, % друге пријатеље напретка школа и учитеља, да се заузму око ширења листа и скупљање претплате, јер су осамнаест бројева довољан доказ да ли то лист заслужује или не, а да га ми и не препоручујемо лепим, китњастим фразама.

да бољу сигурност добијања листа сванад и на време, и за олакшицу скупљача или претплатника, најбоље је претплатити се код своје најулв“

ње поште. УРЕДНИШТВО.

КРАЉЕВСКО-СРПСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА. |

ОДТОВОРНИ УРЕДНИК: Н. Р. Поповић, учитељ.