Učitelj

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ,

( крајем Јуна истиче рок претплате свима оним претплатницима, који су се претилатили на наш лист за пола године. С тога сви они, који желе и лаље примати лист, нека буду добри да дотле пошљу претилату,те да им се слање не претрже. Јер ћемо се и ми од сада држати принципа: да никоме не шаљемо без новада, те да тиме доводимо ФинансПеку страну листа у неред.

Цена, излажење и правац листа остају исти, као и до сада. Уредништво ће се трудити да и даље стално иде по своме утврђеноме путу. Читаоце само молимо да буду тачни на плаћању, и да нам помогну својим радовима. Читаоци не могу веровати на како се мало сарадника ограничио рад око „Учитеља“. Ове се повукло у евоје послове и задовољава се само оним послом који мора да ради. Ово је веома рђав знак за свестрано појимање своје дужности и савесно вршење њено. Има још људћ, којима једнако није право, што је „Учитељ“ оставио политику а узео школу. На против, има их, чини се, врло мало, којима се ово допада. Ми пак остајемо при своме: да докле ко туђ посао гледа, дотле ће он свој заборављати. . а.

Имамо још све бројеве од почетка ове године.

Ово је последњи број, који шаљемо онима, који нису послали претплату

за друго пола гонине. Уредништво.

~ поља ден

· Одговори уредништва.

[

Г. Ж. Ј. М. Власотинци. Примљено је од | сте нам цослади 5 дипара претплате заг учи-

вас 6 динара, 5 динара претплате за г. учи- | теља Ореовичког, Хвала.

теља црвено-јабуковачког а | динар дуга од Сри. школа у Руми. Уредништво је при15 БН С. мило од вас 2 Ффоринте претплате, На исти

Г. В. П. Г. Милановац. Уредништво је при- | новац плаћено је 0.25 динара, поштарине. мило ваш рукопис, но тешко је учинити вам г. Ј. Б. Лука. Примили смо 5 динара претпо вољи због цртежа. Доцније, ако буде мо- | плате за прво полгође ове године.

гуће, учиниће се. Поздрав. 3 Г. А. Ј. Мијоница. Примљено је од вас 5

Г. А. В. Јагодина. Примили смо од вас 7.50 | динара претплате за прво полгође ове године. динара претплате за друго тромесечје ове го- | Хвала.

АННо 5 Аја Г-ђа Ј. М. В. Градиште. Примили смо 2.50

Г. М. В. Аранђеловац Примљено је од вас | дин. претилате за друго тромесечје ове године.

2.50 динара претплате за прво тромесечје ове ва НА. Нрушеваце Примиљи смб 5 ле

године. Поздрав. : 1 Р нара претплате за прво полгође. Поздрав.

Г. П. М. Прхово. Добро сте учинили што ПК

Одтововни уредник Драг. Топлица учитељ : КРАЉЕВСКО-ОРПОКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА