Učitelj

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА

Јов. М. Џ. — В. „Јако сте ме наљутили са обустављањем «Учитеља« «... тако почињеш писмо које си ми послао пре неколико дана. „Не би ми, велиш, било криво, да је Гл. Одбор остао доследан овој својој резолуцији, да се пикоме не шаље лист, док не измири претплату за прошлу годину. Међу тим, 4... није платио за „Учитеља« као што нису платили и сви овд. наставници, па по некој одборовој милости он и сада прима «Учитеља.» — Тако ти наводиш разлоге да би нас убедио. како имаш права што си се наљутио. : о Немаш права да завидиш 4... Овај је човек до сада непрестано купио претплату, и стекао је бар толико права да се мало "дуже чека. Па баш и да нема тога, опет твоје око не сме бити завидљиво кад се коме чипи „милост.“ Главно је, да ли је према теби извршена правда.

Да и твоја савест дели ово наше мишљење, сведочи други део твога цисма, који нам се веома допада. Ево шта велиш у том другом делу: (Шаљем ти ову расправу. Шаљем ти упутницом 20 динара претплате“... Овако се само побеђује, драги Ј.! Кад уредништво добије таква писма од својих другова, оно ужива.

И села су, изврлађене несугласице. Тражене бројеве послали смо ти. Ти си задовољен, а ми смо престали стрепети од оног »„израчунавања, “ :

Поздравље прими са својим друговима“) Ур.

Свима. преталатницима. — Моле се сви претплатници да новац за уредпиштво и Гл. Одбор шаљу једино г. Ђорђу Којићу, благајнику Учитељског Удружења, а никако уреднику, јер је овај изјавио да не може новац примати. | ј

ж) 4... дугује само за четврт, а ми тим дужнипима нисмо ни једном обуставили лист. — Благајник. у