Učitelj

900 ЛА еник

ЧИТАОЦИМА

па

Овом свеском завршује „Учитељ“ своју ХТ год. Јула и августа неће лист излазити, а прва свеска за идући, ХИП год. изаћи ће у септембру.

Завршујући ову годину. Уређивачки Одбор сматра за пријатну дуж ност да изјави благодарност свима радницима, који су ове године радили на „Учитељу.“ Што је листу ове године обилата садржина, то. су на првом месту сарадници припомогли, на чему нека им је хвала како од Уређивачког Одбора, тако и од свију претплатника и читалаца овог листа.

Исто тако нека је хвала и оним сарадницима, чији радови нису још штампани, него стоје на расположењу уредништву, јер и они су такође показали добру вољу да овом листу својим радом помогну. Међу њиховим радовима, има врло ваљаних и Уређивачком Одбору је врло жао, што до сада нису могли ући у лист, било што су доцније стигли, или што су ве„лики, или што је требало учинити неке мање или веће поправке и т. д. Радови ових сарадника остају за идућу годину и који буду за лист добри штампаће се. - - : ;

Исто тако Уређивачком Одбору је врло мило да овом приликом изјави благодарност свима претплатницима, који су ове године примали лист И они су много помогли те је „Учитељ“ ове године и обимом већи и садржином обилатији. Лепом одзиву претплатника има се благодарити, што Удружење и од листа ове године има извесне добити и ако су издаци на лист били већи.

Уређивачки Одбор се нада, да и идуће године неће одрећи своју помоћ „Учитељу“ како сарадници тако и претплатници.

УРЕЂИВАЧКИ ОДБОР.

= ==——ф–д>—ф—ф- ои

ДОДАТАК

ове

Пре закључка ове свеске уписали су се за чланове утемељаче Учитељског Удружења с улогом од 50 дин. још и ови:

138. г. Љубомир Јојић, учитељ у Врањи.

139. г. Аксентије Мишић, свештеник у Врањи.

140. Учитељски збор у Врањи. 141. Лесновачки срез.

Хвала и овима пријатељима Удружења и учитеља, српских на пажњи и помоћи, коју Удружењу чине!