Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЗЕЊЕ.

—=====——

Главни Одбор. За чланове Главног Одбора учитељског удружења Х учитељска скупштина изабрала је: Ник. Р. Поповића, Косту Ј. Глишића, Станоја Николића, Светозара Вучовића, Косту Димитријевића, Дим. Соколовића, Ђорђа Којића, Кат. Тешићеву, Милоша Војковића и Ст. Станишића учитеље из Београда, а из унутрашњости изабрати су: Тома Тодоровић из Крушевца, Мића Ивковић из Ниша, Васа Љубичић из Шапца, Мих. Стефановић и Анђелија Спајићева учит. из Пожаревца.

да чланове надзорног одбора изабрати су: Петар Никетић, Никодије Стефановић и Петко Николић учитељи из: Београда.

Конституисање Гл. Одбора. Пошто су гласали оних 5 чланова из унутрашњости, гласали су за часништво и чланови Гл. Одбора из Београда. Изабрати су: за председника Ник. Р. Поповић, за потпредседника, Станоје Ј. Николић, за деловоћу Коста Димитријевић, за благајника Коста Ј. Глишић, за уредника Ђ. О. Којић, за књижничара Милош Војковић.

Добротвори. Х учитељска скупштина установила је и овај ред чланова, с удогом од 100 дин. за свагда. За добротвора одмах су сео. уписали : |

Љуба Живковић адв. из Београда,

Ђока Павловић трг. из Београда.

Милан М. Поповић ђак ТУ раз. осн. ше. из Београда и

Ник. Р. Поповић порезник из Београда.

Чланови удружења треба енергично да се заузму за упис ових чланова добротвора као и за упис утемељача. Срезови, богате општине, и сви поштоваци учитеља и пријатељи школе треба да буду чланови добротвори учитељског удружења.

Утемељачи. За чланове утемељаче уписали су се»

г. Милутин Марковић члан Касације,

т. Живојин Симић професор из Београда,

т. Божа Јовановић проф. богословије из Београда, т-ца Милева Ђорђевићева учит. из Миоковца, г-ца Милица Секулићева учит. из Г. Милановца, гђа Јулијана Лазаревићка учит. из Београда. гђа Босиљка Јовановићка учит. из Београда,