Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 68

бројеви, а од тога удружење има велику штету. Да не би то било, Гл. Одбор препоручује претплатницима да се преталаћују код пошта, а који су ван поштански места да означе за посред нике приватна лица а не ср. канцеларије јер ће им они лист при шиљању боље завијати и пазити коме дају. Зато се од сад никоме неће накнадно слати лист.

Главни Одбор.

писмо НИК. Р. ПОПОВИЋА

ПРЕДСЕД. ГЛ. ОДБОРА. Главном Одбору «Учитељског Удружења".

За све време од како је постало Учитељско удружење, био сам члан. На свима скупштинама учитељским улружено учитељство бирало ме је за члана, Главног Одбора, а чланови Главног Одбора поверавали су ми неколико пута, па и сада, дуж“

- ност најпре уредника «учитеља», а по том председника. Овако одвојен и почаствован од другова сматрао сам увек за особито пријатну дужност, да све своје малене снага посветим напретку учатељског удружења, школе и учитеља. Да ли сам и колико одговорио тим дужностима, у рукама је мојих другова да оцене и своју пресуду изреку.

Шо се мене лично тиче, ја свечано изјављујем из дубине душе и срца мог, да сам био потпуно задовољан и блажен, кад год сам био на послу удруженог учитељства и међу својим друговима.

То задовољство гајим и сада; задржаћу га иу будуће, и од сада ћу радити, у колико то могу, на напретку удружења, школе и учитеља, и ако сам оставио просветну струку и пре-

; шао у финансиску.

| Овим, а на растанку са Главним Одбором учитељ. удружења, изјављујем своју захвалност целокупном удруженом учитељству у Србији, пријатељима његовим, и члановима, Главног Одбора са искреном жељом: да видим и једне и друге и треће у што искренијој љубави ч оданости м на општем послу. и У пријатељским односима једних наспрам други. Дајући оставку на редовно чланство Учитељ. удружења, уписујем се за члана добротвора.

Братско поздравље свима шаље

Ник. Р. Поповић.

_____о-ље вривру-6-о——-=—