Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

сз. сл Ба

распродаје, да води списак коме се књиге шаљу и колико комада и да Гл. Одбору тачан рачун покаже. За овај посао и за држану коректуру при штампању „Родољуба“ да му се да награда 60 динара.

, Х!

Јов. М. Поповић, председник бољевачког учитељског з6о. ра и Д. Мелентијевић председник учит. збора у Свилајенцу, јављају, да ће о Ускрсу са наставницима и одраслијим ђацима учинит.; излет до Београда, где ће се бавити неколико дана. Моле да се за ђаке спреме учионице за преноћиште.

Решено: да гл. Ст. Николић и Ср. Стевановић спреме учионице за преноћиште ових ђака, и да се старају о свему око дочека, борављења и испраћања ових наставника и ђака.

Хи Деловођа извештава Гл. Одбор, да су обновљени још и ови учитељски зборови: Ражањски и хомољски. До сада је обновљено 65 учитељских зборова. С овим је састанак закључен. ДЕЛОВОЂА, ПРЕДСЕДНИК ГЛ. ОДБОРА, Стев. У Ђорђевић – Мих. Јовић

ЧЕСТИТКЕ ХГ УЧИТ, СКУПШТИНИ, (СВРШЕТАК)

Лесковац: Костић, Настас Крстић, Биволаревић, Петар Тасић, Сотир Костић, Параскева Гардићка, Ленка Здравковићева, Манасије Стојковић, Марија Милосављевићева, Јагода Петровићка, Милева Маринковићка, Пандора Ковачевићка, Јана Протићева, Константина Лазићева, Светозар Кушић, учитељи.

Лозница: Милан и Љубомир Настић, учитељи.

Неготињ : Максић, Пантић, Вићентијевић, Васиљевић, Мишић, Радојевић, Кремановић учитељи; поп Лаза, Софроније, предавач.

Ниш: Мића и Симка Ивковић, Стаматовић, Михаило Крстић, Гојковић и Гојковићка, учитељи.

Обсновац: Јеремија Томић, Митрић, Ђорић. учитељи.

Параћин: Поп Зака, свештеник, Милева Гдлубовићка, Јованка, Чедомир, учитељи. ~

Пепров а: Илија Миљковић, Дача, Гојковић, Миливојевић, Вилотијевић, учитељи. ;

Пирот: Стојан Аранђеловић, Петар Стојановић, Мијаило Јовановић, Катарина Антоновићка, Персида и Милорад Грбић,