Učitelj

БЕЛЕШКЕ и новости > 847

6) Нове књиге и листови.

0. сришћанском васпитању дјеце до школе. Написао поп Јован Гргуревић. Прештампано из „Б—Х. Источника“ Мостар. Цена 15 новчића.

Оиштински суд у Београду и управа новог беогр. водовода. Одштампано из „Одјека.“ Цена 50 пр. дин. Може се добити у књижарници г. Љубе Јоксимовића у Београду.

Луча, књижевни листи друштва „Горски Вијенац.“ Година [. св. ТУ. (за април). Уређује књижевни одбор на Цетињу. „Луча“ излази у месечним свескама од 2—8 таб. Цена је за Србију 3 форинта.

пина ————=—___БЕЛЕШЊЕ И НОВОСТИ

Надзорници основних школа. За овогодишње надзорнике за основ. школе г. Министар просвете и црквених послова одредио је: У Београду: т. Косту Ивковића, директора лесковачке н. гимн.

У Нишу: т. Живка Поповића, професора 6. учит. школе.

У окр. ваљевском: за Ваљево и срез колубарскк, г. др. Ђорђа Ђорђевића, проф. Ш. 6. тимназ; за срезове колубарски и подгорски, т. Симу Тројановића, "проф. Ш 6. гимназ.; за срез посавски и тамнавски г. Светислава Максимовића, предавача 6. учит. школе. у

У окр. врањском: за Врање и ср. пчињски и масурички, г. Димитрија · Марчића, проф. пирот. гимназ.; за срез лесковачки (без Лесковца), пољанички и јабланички, г. "Светаслава Симића, проф. врањске гимназије.

У окр. крагујевачком: за И и ср. крагујевачки, г. · Димитрија Милојевића, проф. Ш. 6. гимназ.; за ср. гружански, г СОшевана Веселиновића, проф. ИЕ: за ср. јасенички, Г. Ивапа Дамљњановића, проф. краг. гимназије; за ср. лепенички, г, „Кивојина Јанићијевића. проф. краг. гимназије.

У окр. крајинском: за Неготин и срезове кључки и поречки г. Сретена Аџића, предавача 6. учит. школе; за ср. крајински г

Петра. Марковаћа, предав. учит. школе у У окр. крушевачком: за Крушевац и Пирот, г. Димилрија Јосића, проф. богословије; за ср. трстенички, Г. Петра Илића, "проф. алекс. гимназије; за ср. моравски и ражањски, г. Сретена