Učitelj

ОБЈАВА

За досадањих 14 година „Учитељ“ је довољно познат нашим читаоцима. У овој години уредништво ће се бринути да око листа прикупи све наше познате и признате раднике на педагошкој књижевности и да лист што више задовољи читаоце своје.

"Досадање сараднике молимо, да и даље шаљу своје радове „Учитељу.“ Тако исто молимо и сваког другог, који осећа воље и спреме за то, да токође шаље своје радове овом листу. Нарочито молимо учитеље да својим радовима помажу овај свој лист. Које су рубрикеу _ листу заступљене, то се види у овој свесци. Свака од њих отворена је сарадницима нашим. Напомињемо само, да сепри писању чланака и мањих прилога за овај лист избегава непотребна опширност, јер смо уверени да се краћи чланци радије читају, а и уредништву је лакше _ да таквим радовима пре нађе места у листу. Радови у | листу штампани хоноришу се са 20—40 дин. од штампана табака.

Ову свеску шаљемо свима досадањим претплатни-

цима, а даље лист се не може никоме слати на вересију. ; Молимо учитеље да се заузму у својој околини, те да придобију што више претплатника на наш лист. Нарочито их молимо да се заузму, те да се школе претплаћују на лист, пошто је наш лист од министра просвете препоручен за књижице осн. школа.

Ако буде доброг одзива од стране претплатника, почећемо у скоро дбносити слике најчувенијих пе· дагога са описом њиховог реда на педагошком пољу.

Уредништво „Учитеља.“ |

и

ВЛАСНИК: Учитељ. Удружење УРЕДНИК: Д. ]. Путниковић УЧ.