Učitelj

УЧИТЕЉИМА У КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ

Удружење за увођење ручног рада у мушкој осн. школи на „основу чл. 11 и 14 својих правила овим позива све учитеље на конкурс за слушање курса из ручног рада, који ће се ове године др-_ жати у Београду у згради осн. шк. на Дунавском Крају од 2 јула до !2 августа. | -

На курс се примају учитељи, који су чланови Удружења, а они који нису, ако уз пријаву положе и члански улог, који је по члану д ових правила четири динара годишње.

По чл. 17. правила овог Удружења првенство на примање имају они, који су се пре пријавили. Ко буде примљен известиће се писмом, а одбијеним враћа се улог натраг.

Сваки пријављеник дужан је, да уз пријаву пошље и за столарски курс 20 динара, а за курс из картонаже 6 дин. а за оба 26 динара, што плаћа Удружењу за служење алаткама, за материјал и за друге услуге, које му Удружење укаже.

На курсу ће се изучавати слојдова картонажа и слојдово столарство. |. 5 . Курс из картонаже траје 15, а из столарства 26 дана. Они који (би хтели да изуче само картонажу, ваља да дођу 20 јула када ће за њих одпочети курс, а сви остали у горе означено време.

Курзиста из оба предмета примиће се свега 20, засебно из сто_ ларства мбже се примити пајвише 5 и засебно из картонаже највише 10. Е ·

На курсу се ради практички 8 сахати и 2 теоријски сваки лан, сем суботе по подне и недеље цео дан. После свршепог курса, курзиста је дужан да положи испите из онога и у оноликом обиму, колико је слушао на курсу. Испити се полажу пред наставником и мистарским изаслаником. Џо положеном испиту слушалац ће добити сведоџбу, а предмете, које је израдио може понети собом.

Пријављеник у пријави треба да назначи: жели ли у кафани да. станује, у приватном стану или у школи (где ће добити бесплатан са прибором за становање), те да би се Удружење могло постарати. да на време спреми. Ко жели да станује у школи, треба да понесе: 9 креветска чаршава мали вунени јастук и 2 навлаке за јастук.

Сваки слушалац треба да понесе: | циркле, ! џепни метар, 2 правоугла троугла, 2 убруса, ! папуче и једну столарску кецељу од. плавог платна. =

На пријави не треба ленити марке. Пријава ће се узимати у рачун, ако постоји и новчани улог, који је најзгодније упућивати упутницом.

Примљени слушаоци добиће и бесплатан или у пола цене подвоз на железници, ако Удружење добије карте од Дирекције, те ћеиму јуну бити послане у писму. којим се извештавају о пријему.

Рок: пријаве закључно до 295. Маја ове године.