Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 159

Главни Одбор решио је, да може накнадно ноложити члан. улог за 97-98 и 93-99 годињу. и с ТУ Г. Ђорђе А. Бокорило учитељ у Сарајеву моли за одобрење да може лист „Учитељ“ примати у пола цене. Главни Одбор решио је да се г. Бокорилу наље дружинеки лист „Учитељ“ у пола цене.

У

Коста Миленовић професор жели да свака књижница наших народних школа има по један комад његове Синтакее штампане от у Нигђу, и ако би Главни Одбор примио на себе да ове књиге испошље књижницама народвих школа онда жели да му се јави, колико има књижнвица, те да толико и књига пошље.

У исто време јавља да ће Главном Одбору положити још: „Другоме рецензанту“ 166 ком. „Из Српске или Хрватске синтаксе“ 12 ком и „Сунетантив“ 180 комада.

Главни Одбор с благодарношћу прима предлог г. Миленовића и разаслаће свима књижницама по 1 комад Синтаксе. Књижница ће бити до 1000 и о овоме да се извести г. Миленовић, те да толико књига пошље. Књиге ће примити благајник удружења г. Стев. Ђорђевић. МР. : Управа таковеког збора моли Главни Одбор да нађе акт таков. збора од 10 јануара 98 г. и да садржину тог акта достави тамошњој управи, да би се одклонила нека сметња. Главни Одбор решио је, да се пошље управи такавског збора препис траженог акта на употребу.

УП Председник левачког збора моли Главни Одбор да реши, да се књижници там. збора пошљу бееплатно сва лружинека издања. Главни Одбор решио је, да се књижници левачког збора пошљу нека издања и ово да изврши рачуновођа Главног Одбора.

У ·

Управа таковеског збора извештава Главни Одбор да је решио да се г-ђи Пешићки изда из касе удружења на име ванредне помоћи 150 динара, па пита: хоће ли се то издати из касе Главно Одбора или из касе њиховог збора.

По дружинским правилима да се то изда из касе таковеког

збора. 49.