Učitelj

__ УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 168

ш Благајник ужичког учитељског збора јавља, Главном Одбору, да ве у Ужицу не може обновити збор, јер је већина тамошњих учитеља мишљења да су стара правила боља од нових. Главни Одбор жали што се је и могло појавити такво мишљење да су стара правила боља од нових, и решио је, да се моли г. благајвик там. збора, да пошље записник састанка.

ТУ

Благајник Главни. Одбора г. Ђорђевић извештава Главн Одбор да је са председником Главног Одбора г. Макеимовићем по чл. 4 нових правила и решењу Главног Одбора одвојио од главнице Главног Одбора Учитељеког Удружења 50.000 динара и засновао нови: Фонд под именом „Фонд за потпомагање породица умрлих учитељ-ца“ Новац је и даље остао на приплоду у Управи Фондова с напоменом да се главница нв сме трошити ни у ком случа у.

Прима се к знању.

М

Благајник Главног Одбора г. Ђорђеви, извештава, Главни Одбор да је о новој години даривао експедиторе листа (у пошти) „Учитењ“ по уобичајеној практици са 21 динар; а слагаче „Учитеља“ и „дорице“ са 10 дин. — евега 31 динар. И моли да Главни Одбор одобри овај постуизк.

Главни Одбор одобри» је овај издата.

у4

Управе јасевичког и рамског збора извештавају Главни Одбор да ву у својим местима обновили 26 рове.

· Прима се к знању.

~ Председник Гл, Одбора. Учитељ Удружења Јов. Максимовић

'Пословођа, К. Г. Кретић

ХГУ САСТАНАК

држан 5 фебруара 1900. год.

Били су: Председник г. Јован Максимовић: чланови: Коста ја. Глишић, Стева У. Ђорђевић, Дим Соколовић, Драгољуб Ђурђевић,. Мих. Сретеновић и К. Г. Кретић.

1

Председник Гл. Одбора г. Максимовић износи Гл. Одбору ва

решење, (услед новог закона о порези ва зараду), митање: да ли по–