Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 167

1

Г. Сава Јовичић учитељ у пензији, моли Главни Одбор, да нареди управи Фонда 34 обезбеђење породица умрлих учитеља, да га упише за члана Фонда. Потребну суму и остало што треба, послао је Главном Одоору.

По овом предмету Главни Одбор није могао донети решење, јер је по извештају благајника Гл, Одбора господ. Сава тргао ватраг своју молбу и новац, који је иослао за упис у чланство Фонда, Извештај пак г. бла ајника шримио је Одбор к знању.

_

Г. Сава Јовановић учит. из Штитара, јавља Гл»вном Одбору, да се у Богатићу није могао обновити збор и да се код њега као благајника. пређашњег тамошњег збора налази 41 дин. збореског новпа. У исто време извештгва Главни Одбор, да је поменуту суму новаца дао на приплод тамошњој штедионици.

Главни Одбор примио је к знању писмо г. Јовановића и решио: да се умоли, да по чл. 19. дружинских правила пошље Главном Одна чување рачуне там. збора, као и књижицу о уложеном новпу.

Ш

Мајка пок. Томе Тодоровића вишег учитеља грађ. школе тражи ванредну помоћ. |

Главни Одбор решио је, да се молба мајке пок. Томе Тодоровића упути зборској управи у Крушевац на решење с мишљењем, да' јој треба помоћи.

Ту

Управа неготинског збора извештава Главни Одбор да у Неготину обновљен збор.

Прима се к знању.

У.

Председвик космалског учитељ. збора г. Влад. А. Вапа моли Гл. Одбор, да св сва Писма Главног Одбора шаљу на његову адресу.

Гл»вни Одбор примио је к знању акт г. Вапе. -

У]

Управа грочанеког учитељ. збора извештава Гл. Одбор, да је доцкан добила акт о сазиву ванредне учитељске скупштине, с тога није послала изасланите свог збора.

Акт ове управе примљен је ко знању.

УП

Ратајска школа није добила више свезака „Учитеља“ од прошле годиив, па управа те школе моли, Гл. Одбор, да тамошњој школи накнадно пољље изгубљене свесве.