Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 169

Главни Одбор решио је, да се књижици српске гимназије у Скопље шаље „Учитељ“ бесилатно). 1

ХУ Благајник Главнег Одбора извештава Гл. Одбор, да је по споразуму са већином чланова из Главног Одбора послао прилога на забаву певачке дружине „Станковић“ 20 динара, и моли, да се одобри овај излатак. Главни Одбор решио је, га се одобри овај издатак.

ХУ

Благајник Гл. Одбора реферише, да је на забави Учитељског Удружења било прихедр 1206 дин., расхода 208,45 дин. Чистог прихода остгло је: 698,57. .

Главни Одбор примио јаз к знању овај извештај пошто ве уверио о тачности и гсправности и исправности рачуна.

ХУП

Г. Срећко Стевановић члан Главног Одбора предлаже, да се г. Милошу Велицком изда из касе ЕН 20 дин. за труд, кеји је _ уложио при изјади нових правила.

Главни Одбор решио је, да се изда из касе Улружена г. Велицком 20 динара,

| ХУШ

Чита се премо г. Автовија М. Максића учитеља, којим јавља, да жели, поклонити своју кућу у Неготину Учитељском Удружењу.

Главни Одбор решио је, да се пише г. Максићу, да пошље Гл. Одбору судом потврђену тапију, да је своју кућу у Негстину продао Гл. Одбору за 1500 динара. Да је кућа без икаквог терета и да је новац потпуно примио.

датим да пошље Главном Одбору акт, „којим каси Учитељског“ Удружења поклања у готову новцу 1500 динара.

Главпи Одбор пак, чим ово прими послаће му акт којим му у: ступа доживотно да у кући седи а после његове смрти и жена му, до њене (смрти. | | ХХ

На овом састанку решено је још:

Да св пише зборским управама да пошљу потребне податке о' имаовенот и задружном стању породице које уживају дружинску милост — помоћ.

ХХ

Благајник Гл. Одбора извештава Гл. Одбор, да је по решењу

ванредне учитељске скупштине издао изасланицима на име попутине“