Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 741

у

КЕ Петар М. Стојановић учитељ јавља, да је послао Главном Одбору „Педагошки зборник“ од 92 год.

" Прима се к знању.

М] Управа поречког збора шаље извештај за прошлу годину. Прима се к знању. :

УП

Јосиф Петковић служитељ Главног Одбора моли да му се повећа плата,

Главни Одбор решио је, да се Јосифу повећа плата од 20 на 30 динара, с тим, да му благајна издаје 10 динара на рачун листа „Зорице“. | - УП Госпођа Дудица жена Томе Јевтића учитеља моли за помоћ. Главни Одбор прешао је преко ове молбе на дневни ред.

| Г Костантин Словић учитељ тражи ванредну помоћ. Главни Одбор решава даване помоћи само на предлог управе месног одбора, за то се преко ове молбе прешло на дневни ред.

1 Управа Драгачевеког збора јавља да јо обновљен збор. Прима се к знању.

ХЕ | Г-ђа Милица Младеновићка бив. учитељица моли да јој се одреди ванредна помоћ. Пошто г-ђа Милица није била члан удружења, не може јој се дати тражена помоћ.

ХП Г. Андра Гаврпловић професор нуди Главном Одбору на одкуг рукопис: Живот и рад пок. Јована Гавриловића учитељског добротвора. Главни Одбор примио је у начелу понуду г, |авриловића, па је решио, да се умоли г. Гавриловић, да пошље рукопис, а Главни Одбор ће на идућем саетанку одредити хонорар.

ХхХШ _Г. Симеон Кончар учитељ шаље у преводу рукопис „Васпнтна. школа од Фрелина“ и моли да се оштампа у „Учитељу“. Упутити књижевном одбору на оцену.