Učitelj

376

Ш.

Прегледани су рачуни примања и издавања о прослави 25-то годишњице рада Учитељ. Удружења и првог све српског учитељ- _ ског конгреса. Прихода је било 4016 дин. а расхода 4050 дин. Засебни трошак око штампања „Споменице“ стаје 1438 дин. Прошло годишњи приход за прославу износио је 1600 дин. Дакле чистога је прихода било 128 дин.

Одлучно је: да се приме ови рачуни као исправни.

М.

По молби г. Атанасија Витића заступника учитељ. којом моли да му се да 20 дин. на име помоћи јер је у нужди, Одлучено је: да му се учини по молби.

МА.

Г. Богдан Ђурђевић учитељ у Земуну моли да му се шаље „Учитељ“ у замену за његов „учитељски календар“ аи за рекламу | „Учитеља“ у календару. Одлучено да му се учини по молби.

МЕ

Према писму г. Министра просвета од 28-УШ 1906 г, Бр. 10260. којим се тражи да Гл. Одбор пошље једног учитеља да прими ручне радове из Министарства као поклон школ. музеју и уведе иху инвентар. Одлучено је: да г. Никола Соколовић члан управе школ. музеја прими те радове и заведе у инвентар Музеја.

УП.

Мих. М. Станојевић члан Гл. Одбора, предлаже да се сва клишета „Мале Србадије“ и „Зорице“ изнађу и оштампају на засебним табацима те да се види која су од њих за употребу па те отиске послати редакцијама дечјих словенских листова, на страни с понудом за размену за њихова клишета.

Одлучено је: да се усвоји овај предлог и да се о извршењу ове одлуке постарају: г. г. Мих. П. Милошевић и Мих. Сретеновић.

Председник | Секретар, ј ~ Главног Одбора Учит. Удружења, Груј. Аџемовић Урош Благојевић

Чланови: | Љуб. Јовановић, Мих. Сретеновић, Мих. М. Станојевић, Лепосава _ Николићева, Дим. Ј. Соколовић.