Učitelj

~

423

П. По молби г. Николе Микића учитеља у Пољани којом се жали па неправду која му је учињена у Министарству просвете, Решено је: Пошто је његова ствар оправдана, то да г. г. М. Милошевић и М. Станојевић оду у министарство и потпомогну његову молбу да се правилно и по закону реши.

Ш. Тако исто, по жалби: Драг. О. Остојића, у Губеревцу решено је: Да г.г. Мплошевић и Станојевић, извиде п његову ствар. ТУ.

Прочитапо је писмо г. Отојнића,. бив. учптеља у Манастирици а сада студента у Загребу. Поводом тога решено је:

Да г. Стојпић, отплати ако може оних 40 дин. чланског улога а ако не бп могао, да му се врати меница, а датих 10 динара, не могу му се вратити.

УМ.

Прочитан је реферат г. г. М. Станојевића п Свет. Живковића о правилима Крајинског Учит. Друштва.

Прима се к знању. Да се правила пошаљу Друштву.

МЕ.

Прочитап је акт начелства окр. подринског, којим пачелство тражи прикупљени новац за Вукову школу у Тршићу, која је готова.

Да се повац одмах пошаље.

МИ.

По жалби г. Григорија Костића, учит. из Бојпика који се обратио Гл. Одбору за заштиту, решено:

Да г. Милошевић п Станојевић оду и извиде његове кривице као и жалбе његове противу општ. власти и умоле министарство да се праведно реши његова ствари школа заштити.

УШ. Председник школ. одбора за град Београд извештава актом Главни Одбор да је за смештај Школског Музеја одобрена школа на Сави. Примљепо к знању са захвалношћу.

ТХ. По жалби г. Дим. Грубановића, учитеља из Бучулмета, решено: Да тг, г. Милошевић и Стапојевић извиде у министарству У чему је ствар.