Učitelj

820 ПОЗИВ

на заједничко путовање учитеља и учитељица из Србије на општи сповенски учитељски конгрес у Праг

Да би путовање учитеља и учитељица из Србије на општи словенски учитељски конгрес било пријатније, лакше и корисније ми предлажемо заједничко путовање са овим програмом :

17. јула, пут из Београда у Карловце, посета фрушкогорских манастира и повратак у Карловце на преноћишће.

18. јула пут у Нови Сад, бављење и преноћиште у Н. Саду.

19. јула пут у Сомбор, бављење и преноћиште.

"20. јула пут у Суботицу, бављење и преноћиште.

21. јула пут у Пешту.

22. јула бављење и преноћиште у Пешти.

23. јула пут у Беч.

24, 25 и 26. јула бављење у Бечу.

27. јула пут у Праг.

28, 29, 30, 31, јула, и 1. авг. бављење у Прагу:

2. августа повратак из Прага у Беч и преноћиште у Бечу. 3. августа пут из Беча у Пешту и преноћиште у Пешти. " 4. августа пут из Пеште у Београд |

Вожња жељезницом (П кл. брзи воз) стаје за цео овај пут, за одлазак и повратак, око 120 дин. Дневни трошкови изнеће од прилике по 8—10 дин. дневно. Према овоме ово путовање стаће од прилике око 250—8300 динара укупно за свакога појединца.

Ко жели учествовати у овоме заједничком учитељском путовању треба да се пријави писменом пријавом најдаље до 5. јула уреднику „Учитеља“ у Београду г. Мих. Станојевићу, или уреднику „Просвете“ у Крагујевцу Јов. П. Јовановићу.

Сваки пријављени добиће свако обавештење и све потребне информације на време, као и списак пријављених другова и другарица. Уредник „Просвете“ Уредник „Учитеља“ Јов. П. Јовановић. _ Мих. М, Станојевић.

" Види програм словен. учитељ. конгреса у Прагу у 22. броју „Просвете“ од ове године, на стр; 295 и у „Учитељу“ на стр. 810.