Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 915

(200) две стотине комада његових књижица: „Улога учитеља у хигијенском васпитању народа“ по 0'20 дин. комад а да се исте књижице бесплатно разашљу сиротним ђацима учитељских школа. _

М.

Одлучено је: да се штампано писмо са резолуцијом ХХХ Учитељ. Скупштине пошље одмах свима народним посланицима и Управама учит. зборова, да ове ступеу везу са посланицима из своје. околине.

У.

У секцију за одржање везе са чешким и словенским учитељима, Главни Одбор је поново изабрао раније чланове; а то су: гл. Мих. М. Стевановић, Мих. М. Станојевић и Јов. М. Поповић.

М,

По писму г. Геце Кона овд. књижара одлучено је: Пошто. „Опште Педагогике“ од д-р В. Бакића нема више у слагалишту а има само „Посебне Педагогике“; то се само Посебна Педагогика може и дати у комисион. Ако жели да узме да му се даду (100). сто комада „Посебне Педагогике“ са тромесечним обрачуном и (30%о) тридесет од сто рабата.

УН.

Прочитано је писмо Ресавског обласног учит. друштва којим: се јавља, дз је изабрата нова управа и доставља имена чланова. управе.

Примљено к знању.

МШ.

По молби Јована Вуксановића, учит. коме је умро отац одо-.

брена му је позајмица од (100) сто динара. 1Х. -

Уредник „Мале Србадије“ предлаже за чланова уређивачког одбра ову ггг. учитеље:

из Београда гг. Мих. П. Милошевића; Ђорђа Којића; Васу Симића и М. Кокановићу;

из унутрашњости: Мих. Максимовића; Свет. Р. Милосављевића и Александра К. Стојковића.

Главни Одбор је примио ову кандидацију.

Х.

За дневног повереника, на место г. Дим. Лазаревића, Главни: Одбор је изабрао г. Антонија Младеновића члана Главног Одбора. и учит. из Београда.

Х.

Благајник тражи одобрење за исплату ових издатака: Панти Таднћу за 5 м“ дрва по три признанице 81:90, Јовану