Učitelj

560 Хроника,

а не 25Е 2ЕЕВ ВаИе6Е

ХРОНИКА 5 ИДИ РА ЗИВОИЕ

Једно мишљење. — Поводом белешке о г. Богдану Поповићу, проф. универзитета у нашој хроници („Учитељ“ за „фебруар 1934.) редакција „Учитеља“ примила је писмо следеће садржине, које и без овлашћења објављује, јер за учитеље није без интереса: шта о педагогији мисли један Богдан Поповић. „Срдачно хвала на послатом броју „Учитеља“, и исто "тако хвала и вама као уреднику и Г. Свет. О. Аврамовићу Као писцу чланчића поводом моје седамдесетогодишњице, Оно што је Г. Аврамовић био љубазан да напише о мени сувише је ласкаво, али је писано са тако искреном симпатијом да "сам му и ја искрено захвалан.

Од онога што је рекао, међутим, једну ствар примам, и "она ми је у исто време била и најдража: убројао ме је у педагоге. Колико сам био успешан као педагог, то је споредно; сали сам увек мислио да је редагогија, мимо све просветне и научне струке, најважнија, основна. Још при крају прошлога века — као што видите, то није од јуче — имао сам обичај говорити да је деветнаести век створио психологију, а да ће наука двадесетога века бити Педагогика. На жалост, ствари увек иду споро; али је главно да иду; и ја се надам да ће се моја предвиђања испунити.

Зато ми је драго било што сте ме убројали у педагоге.

Хвала вам још једном, и молим вас да с Г. Аврамовићем "примите изразе мојих најтоплијих осећања.

Богдан Поповић“

УРЕДНИК ВЛАСНИК РАДИША М. СТЕФАНОВИЋ претседник управ. Вежб. женске уч, школе Југословенског учитељског удружења ДАМЊАН РАШИЋ

Београд Кр. Наталије бр. 37. управитељ Основне школе Телефон 21-544 „Престолонаследника Петра“, Београд

вавевоссоввазвевевававзвовонно“

Штампарија „Привредник“ Кнез Михаилова 3, Тел. 21-450. Жив. Д. Благојевић, Кондина 10