Učitelj

600 Рг. М. Козоћаг

тапа за 15кизјуо. Пакје пкаја згуагапја ргезјауа зе пе рокара 5 Гападјот, ако пропгеђшпо омај ројат и оуот зпизји. 5ћуато | Татадји Као зМагајаски Тапкеби, СЕ ргодике зц 5и торис! 1деајп: ргедтен, опда рак ројат Гипкеде зуагапја ргезјауа Шеђа осташан па осрједпо прогпамапје Куашеја. 12 орпа, Кој! 5и !тугзеш за дасшта ргуос гагтеда озпоупе ЗКоје то2е зе иуепш, да десја |атажја и оуотш Чоби песбе тпого игафн, ако Неђа да зе зћуаје тачот ргезјајјет ргедтен за озођпата, Које рпрадаји гахошт ргедтешта, Кој зе рогпаји 12 1зкизјуа. Ма ргптег зИКка, Која ргечјамја рбси за озођпата дејот идзкт а дејот Муонпјзкип. Зћуајапје Рап(азНстић 5НКа дакје ргеђрозјамјја, да деје чјуага ЧоНсац зиКи, ротоси Које тое рогпан 12115 ет ргедтеј. Ако пе тоге факуц з Ки зуо86, опда рак пе тоге 1 зћуан розтатапи [аптазНспи 5зиКи. Такуо зћуатапје 2паст 12уезт !5р1. дес је Таталје. Розтаајто, како се деје ејететагпорв гагтеда зћуан 5ИКи, Која ргезјамја сомека за рзесии !е]от. Од озатпаезјого десе ргуог гаггеда регого је пизШ о, да је (0 стас, боје да је (0 Чао, Боје да је [0 раз, Фуа детега, да је таска, једпо дете, да је [0 2пија, једпо, да је (0 раз 1! таска, +1 дејеја џорзје ги 2паја гес Ча 51 [0 тодо Би,

Орјазпјепја, Која Феса Чаји зуојшт арегрерс ата, зи упо птегеватпа 1 роиспа. Џрнато | деје ро Сети па, да је 10 раз, дамо, стпас Ш 2пија 1. 4. дабсе пат ро ргаући зато једап 2пак, ргета Коше зћуаја ргезјаујјеп! ргедте!.

ЗНКи, Која је ртезјаујаја 12пибђепо Шидзко ђасе, (је је (ејо Фгуо, Феса ви зћуаШа па оуај пастп: Зезјого десе је геко, да је 10 дгуо, сенп детета, да је 10 Микшазап (тазк гап зу. МЕкоја и десјој рогопбпој !ап, рг.), једпо деје је агХајо да је 10 риса, једпо Феје је гекјо, да је [0 дауо, једпо деје, да је уодет дић, једпо деје, да је [0 созрофп ођисеп Као Фго 1 једпо је деје гекјо, да је десак, Кој! зе рорео па фФто. Пуа Чећеја поре таи даја одооуог.

Раја з!Кка ргезјаујја Соека за риајот сјауот ! Клина. Ома знка је зћуасепа па оуај паап. Пуапаезјого десе је гекјо, да је 10 риса, једпо дете, да је [0 Тороу, једпо деје да је 10 возрофп, једпо Феје да је [0 Чемојаса, једпо деге да је 10 гозродт ођисеп Као риса, а дуа Чејеја зи одсомота, да пегпаји 510 10 тоде ЊИ.

Ако изтето и ођаг да зе цојаупот зато (Фуа одеомога од оуо зедтото Фесе тови зтаан Као (аспа, опда зе пе тозге розштијан, да десја Татадја и оуот дођи је (ако ђијпа како зе 10 рортебпо пизн.

ЗедтороФ5пје Феје розтаајцс! зИки соуог: |[0 |1а4 па р!си. АН рбса оре! пета гики, зато ппа (акау Кјип. Опо роспе зитпјан да је 10 риса. Ма рћапје да Н је 10 сомек