Zavod za statistiku

данило Шкорић & Ko ТРГОВИНА УГЉЕМИ РУДАМА БЕОГРАД

Светосавск ул. 1. телефон 6р. 11~-12

Препоручује све врсте угља мн руда са властитих терена.

восовсонсвоосвововоосоввсоовсоснеоа

Чувени, познати, свуда уведени И омиљени су

ГЛАВЕ

само они, који имају фабрични жиг ДИВЉИ ВЕПАР као и све ПОЉОПРИВРЕДНЕ СПРАВЕ, које има на стоваришту код генералних заступника:

НУЗМАНА (С. НИКОЛИЋА н НОМЛ. — БЕОГРАД — Босанска ул. 43. — Сава

Телеграм адреса ,„ПЛУГ“ Телефони 7-58 и 38-56

Индустриско Техничко Предузеће ИН. M. hh. ТРИФУНОВИЋА

ТЕЛЕФОН: 35-93

ЦЕНТРАЛА - Веоград, Палата Извозне Банке ЗАСТУПСТВА: Загреб, Љубљана, Сарајево, Нови Сад, Суботица, Панчево, Ниш, Сновље, -Нарловац, Трук.

Пројектира и изводи инд. предузећа, ангажује капитал за иста. Набавља сваковрсне машине и инсталације. Велико стовариште енглеског кокса за ливање, централна грејања као и ковачког у Београду, Загребу, Новом Саду, Суботици, Карловцу и Гружу ит.д. Специални енглески кокс за фабрике цемента, фабрике ш:ћера, фабрике креча и хемиске фабрике, лифгрује најбржз по поруџбини у свима количинама. Енглески угаљ свих врста за индустрије, параброде и жгљезнице Велики лагер енглеског угља „З!еат Соа!“ од 7800--8000 калорија у Гружу, Сушаку.

Цене конкурентне. Услови плаћања повољни. Тражите понуде.

МЕЂУНАРОДНИ ТРГОВИНСНО-ПОСРЕДНИЧНИ-ИНФОРМАЦИОМИ Н ОГЛАСНИ Биро „ПЛАНЕТА“.

БЕОГРАД, — КОЛАРЧЕВА УЛ. 9.

Брзо и тачно обавља следеће послове: Купо-продаја непокретног имања, робе и ствари, Прима и пласира новце са добрим интересом и гаранцијама. Даје зајмове. Наплаћује дугове. Прима заступства и комисионе. Даје све информације. Вади и визира пасоше за све земље. Декрете о прелазу у поданство. Војну обавезу регулисава. Вади дозволе, радничке књиге, грађанске карте и разна уверења код свију надлештава. Свршава све административне и правне послове. Издаје празне и намештене станове и локале у Београду. Врши протоколације фирми, Даје намештења свију занимања и категорија са гаранцијом. Посргдује код Женидбе-Удадбе. Врши преводе и преписе.

За свршавање горњих послова, у свом властитом интересу, обратити се једино овом Бироу. Из унутрашњости писмено.