Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

183 21. Ветеринарека конв нција између

тиву њиховог увлачења и ширења, као и о изменама или укидању наређених мера.

Члан 1.

Ако се појави говеђа куга у неком пределу аустро-угарске монархије допустиће се увоз рогате марве из ње у Србију само на извесним тачкама које се одреде, и само под условима да, се за сваки увоз поднесе сведоџба о пореклу њеном, и да се на граници Србије подвргне санитетском прегледу.

И ако би се зараза појавила, допуштено је увести у Србију ове предмете: потпуно суве коже, кости, рогове, шиљке од рогова и папоњке; сељена п сушена црева говеђа или овчија; лој у бурадима или буразима, овчију или козју вуну, говеђу длаку, вуну и чекиње ако су спаковане у џаковима: сено, сламу, сточну храну и подобне предмете.

Члан ИТ.

Србија се обвезује да на својим границама на спрам Румуније, Бугарске и Турске узме такве мере, како ће увоз и провоз рогате марве остати безусловно забрањен.

Чим уговорачке стране не буду више сматрале Румунију, Бугарску или Турску као такве земље од којих, због њихове честе заражености товеђом кугом и другим заразним болестима, нарочито прети опасност од увлачења говеђе куге, задржавају уговорачке стране право да ову одредоу међусобним договором надлежно“ модиФикују. Србија се обвезује да надзирава сву стоку, која се налази дуж поменутих граница у зони

|| 1 Х LL + | 4 \