Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Оро и пој Угарске 1882. 8 51 земље, кроз коју мора транспорт прво да прође, одобрава увоз у своју територију.

(Осим ових услова морају се испунити и они који су одређени у 5 2, под 1, 2, 8.

Такође допустиће се увоз:

Вуне опране у перионипи каквог индустријског завода, која је како ваља спакована у џаковима, црева сувих и сољених, спакованих у затвореним судовима (сандуцима), или у бурадима : топљенога лоја и сира без пкаквог ограничења. | Пуне која није прана у каквом индустријском заводу, али која је како треба спакована у џаковима, длака говеђих и козине, сувих костију, рогова, папоњака и кожа са свим сувих, ако је њихово порекло“ из здравих предела Србије доказано према 5 2.

в.) Вуне спаковане како ваља у маковима али непране, длаке говеђе и козине неће се моћи увозити, осим ако се прво у перпоници каквога индустријскога завода очисте, ако, се то може извршити без опасности према правилима која ће се о томе прописати.

1) Роба у сандуцима или бурадима која је завијена сеном или сламом итд. може се увозити, али се сено, слама итд. што је послужило за паковање, мора спалити одмах под надзором власти.

4..

475

Ако се болест појави на стоци која се преноси, за време преноса или на месту опредељења, сва ђе се стока поубијати: за ону поубијану стоку, која још нема 10 дана од како је прешла границу, неће се платити никаква накнада. ЗБОРНИК ФИНАНСИЈСКИ 6