Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

102 25. Трошарина на дуван 1882.

ште зграду на чување или прерађивање унесе, дужан је чим се накупи количина до 60 килограма најдаље за 24 сахата пријавити надлежној власти, да дуван измери, трошарину наплати п писмено уверење изда, да је такса наплаћена или кредитирана.

Но дуванџије, које крижу дуван, морају сваку количину унесеног дувана без разлике власти пријавити.

Овоме позиву трговца власт је дужна, да се одзове одмах, а најдаље за 24 сахата од дана пријаве. Исто тако поступаће оне пи у оним случајима, кад их ко год позове да буду присутне при претресу дувана при промајивању сместишног магацина дуванског, при препаковању дењака лакшег преноса или ради какве друге потребе m т. Д. Ако саме не могу да доспеју, оне могу то учинити и преко кога од чланова месног општинског суда, па и преко приватних лица, којима би се такав посао могао поверити.

Који поступи противно првој тачци, овога плана, казниће се у првом случају са десет пута, онолико сумом, коју би по закону платио, да се редовно пријавио, други пут двадесет пута толико сумом, а преко тога у сваком поновљеном случају са двадесет и пет пута толиком сумом.

JD, Члан 8-ми а,

На оне дуване, који се на привременом сместишту под кључем ђумручким и власти налазе, кад се при дизању покаже на мери мањак тада ће се тај мањак на растур и сушење највише до 9" признати.

о У