Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Ри и : УЗ M

26. Крчмарина 1882.

i ____109

марине припада на донесену количину. Дотична власт може дозволити да се та крчмарина плати тек по извршеноме искрчмлењу , ако налази да има јемства за наплату.

Члан 12.

Фабриканти пива, као и Фабриканти свију шпиритуозних пића, дужни су:

Е 1-o „la при отварању своје радње јаве надлежној Финансиској власти, а ова министру Финанције, где им је радња, под каквом Фирмом, на колико годишње производње удешена, и каквим се знаком обележавају судови (бурад, стаклад, ћупе итд.), у којима свој производ из Фабрике продају.

Радње, које овај закон затече, дужне су то учинити у року најдаље од шест недеља по ступању закона у живот.

9-0. Да воде тачно књиге о покрету своје радње, тако, да се из тих књига видети може колико су пића произвели, колико и коме продали, колико у локалу самор предузећа искрчмили и колико кад на сместишту имају.

8-е. Да како ове књиге, тако и све зграде, у којима се техничка израда врши, као и под руме, стоваришта, магазине, и т. п., где им готов производ стоји, надлежној власти на увиђај ставе, кад министар Финансије то за нужно нађе“

Члан 13.

Ко од Фабриканата, о којима је у овом одељку реч, не би водио књиге о покрету своје радње или би се противио, да их надлежној власти на увиђај стави, или јој не би дао, да прегледа зграде