Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

280.

97. Трошарина на дуван 1882

мањак на растур и сушење признавати највише 37.

Члану 28. додаје се:

Ако је коме потреба да дуван, док лежи на оместишту, из једног дењга у два или у више препакује, или да од више њих начини један дењак, обратиће се за то дотичној власти. па ће ова одмах, а најдаље за 24 сахата. изаслати на лице места или једног од својих чиновника или једиог практиканта, или којег од чланова. општинског суда, или најпосле какво приватно а притом поуздано лице, па ће се препаковавање у пџрисуству и под надзором ових извршити.

То исто има да се учини и онда, кад би ко Хтео да претресе дуван или да магацин, у коме је дуван, промаје, или да га из једнот магацина. у други пренесе итд.

Приватноме лицу, које би за овај посао одређено било, газда дувана дужан је да за то плати на име награде за сваки пробављени дан 5 динара ; за по дана 2', динара.

Краће време од по дана узимаће се као потпуно по дана.

Члана 29. прва два реда замењују се:

„Почек за наплату трошарине на дуван земаљеки дају полицијске власти, а за страни дуван, ма у каком виду, само ови ђумруци: београдски, смедеревски, шабачки, дубравички, радујевачки, кладовски, врањски и суковог моста. Остали ђумруци не могу одобравати овај почек 065 нарочитог, за сваки случај, одобрења министра Финансије.

Почек ће се давати само :“