Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

12. Трговачка поводба са Холандијом 1882. 95

Холандеког, овлашћени овога ради, углавили су ове одредбе :

Производи пореклом српски или из Србије који се увозе у Холандију и производи пореклом холандски или из ове краљевине или колонија њених који се увозе у Србију биће узајмице потчињени, што се тиче увозне, извозне и провозне царине, што се тиче поповог извоза, посредништва, сместишта, локалних дажбина и царинских Формалности, истом поступку као и производи најповлашћенијег народа.

(бе високе стране уговорнице пристају да ставе на ногу најповлашћенијег народа ђенералне консуле, консуле, вице-консуле и консуларне атенте друго стране.

Ова декларација закључена је за годину дана од дана кад добије санкцију од законодивног тела двеју земаља. Но у случају да ни једна влада. три месеца пре истека овог рока, не изјави на меру да укине важност овој декларацији, она ће остати обавезна од год. до год. до закључења коначног трговинског уговора, само ако је која страна не откаже три месеца у напред.

За вредност овога потписани су саставили ову декларацију у два комада и утврдили је печатом својих канцеларија.

Дано у Бечу 517 октобра 1881. де Снајлен де Најефелд Od. Христић

Препоручујемо председнику нашег министареког савета, нашем министру иностраних дела пи нашем министру Финансије, да овај закон 06народују и о извршену његовом да се старају