Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Србије и Аустро-Угарске 1882. 39

ворспо је да се еспапи који су подложни, на земљишту које стране уговорнице, давању кауције и који су већ, овога или другога чега ради запечаћени у другој области, неће развбалали и печати и олово ако су неповређени неће се замењивати, ако су само испуњени захтеви контроле. У опште ће се Формалности царинске службе удесити по истоветним принципима и опростити у колико је могуће; учиниће се што треба да експедиција буде правилна и брза у службеним часовима, који ће се одредити у довољном броју. У колико прилике буду дозволиле, царинска надлештва обеју земаља биће уједињена или ће бар вршити службу подударно и у исто време, а да не шкоде промету без нужде.

Члан ХИ.

(тране уговорнице обавезују се да, згодним средствима, заједнички раде да се спречи и казни кријумчарење управљено против њихове земље: да на ту цељ даду сваку закониту помоћ чиновницима друге државе којима је надзор поверен, да им помажу и да им, преко Финансијских и полицијеких чиновника, као и преко месних власти у опште, дају сва обавештења која им устребају за вршење службе њихове.

Стране уговорнице оставиле су да углаве нарочита правила о овоме.

Члан ХТУ. (! поданицима једне стране уговорнице поступаће се, у области друге стране, као и са држављанима у свему што се тиче заштите Фабрич-