Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

14 0. Трошарина наштипритус 1883.

бар на 15 дана пре јави написмено надлежној полицијској власти и ту да назначи:

а, Место где му радња постоји;

0, Кућу или зграде у којима ће производњу да врши;

в, Број, величину и конструкцију казана и других справа и прибора одређених за производњу.

да пециво ракије испод 38 процената, произвођач се не мора пријављивати власти, али ове имају права и дужности да иту производњу могу у свако доба контролисати.

Члан 5.

Ко би почео пећи шпиритус или ракију преко 88 процената алкохолне снаге, а не би за то власети у одређеноме року јавио (члан 4), томе ће се даљи рад одмах обуставити и овај се не еме настављати, докле то министар Финанције не би дозволио.

На количину пак, за коју се истрагом докаже да је до дана обуставе произведена, наплатиће се трошарина.

II. 0 РАЗРЕЗИВАЊУ П НАПЛАЋИВАЊУ ТРОШАРИНЕ

Члан 6.

Раврезивање и наплаћивање трошарине може се чинити или:

а, Џо количини која се изнађе премером саме произведене течности на ваги (кантару); или

6, По погодби с произрођачем илџ по оцени вештачке комисије о вероватној количини годишње производње; или

в, По количини на основу контролника (справа за контролисање произведене количине, Kontrolтеззаррага). O i масени дани

темељне