Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj
DOT i Ha ари туо 1553. 91
Контролору фФабриканат има да плати по 5 динара за сваки долазак у Фабрику или за сваки дан пробављени ради контролисања производње
Члан 19.
(Осим овога (члан 18) контролор ваља нарочиту пажњу да обрати и на то, да течност из казана мора ева уредним начином проћи кроз контролник, а ако бм у томе приметио какву злоупоребу, властан је да сваки даљи рад одмах · обустави и о ствари за времена извести министра Фипансије који ће после предузети даље кораке ради макпаде штоте и предупређења даљих злоупотреба.
Члан 20.
Ради олакшице производње. власт или министар финансије може у споразуму с произвођачем, утврдити и један стални средњи проценат алкохолне садржине. У том случају контролор ће-на протоколима (члан 18) бележити само произведену количину шишритуса пе испитујући му проценат јачине. |
Члан 21.
Трошарина ће се наплаћивати месечно, и то за сваки протекли месец најдаље до 10 следећег месеца. ;
Обрачун с произвођачем чиниће се овако:
Најпре ће се, према белешкама контролора, ухватити рачун: колико је литара м од које јачине исректиФицираног шпипритуса испечено за извеспо време или за претходни месец. После ће се ова количина литара преобратити у литропроценте п сума ових литропроцената претвориће се