Ženski svet

48. ЖЕНСКИ СВЕТ. _ _ | - |

Софија Смедеревац, Даница М. Стефановић, Мина Коко, Александра М. Јагеровић Јованка С. Вуков, Драга Бошковић, Даница Костић, Драга Новаковић, Милица Љ. Радивојевић, Хрпстина Ристић, Љубица Ђ. Николић, Мила А. Антоновић, Милка П, Михајловић, Милка М, Петровић, из Београда г. Арон пл. Димић, Стеван Ђорђевић, Иван Мартиновић, Живко С. Милутиновић, Ђура Одћан из Црепаје, Душан Петковић, Чеда Петровић, Ђура Димитријевић.

По 1 кр.: тђа, Н. Николић, Христина Шљивовачки, Ана М, Драгић, Катарина Стефановић Софија Ј, пл. Косанић, СоФија. и Јелена Маринковић, гђца Софија Кокина, г.М. Форда, Пера Павловић, С. Кешанеки, Васа пене. Тана Бировљев из Руме, Дубоковић, По берие

Свима овим племенитим приложницима као и свима посетиоцима забаве изриче се овим најтоплија захвалност.

У Панчеву, 10. Фебруара. 1902.

Блатајкиња : Даринка К. Милутиновић.

" Председница : Милеса В. Ћурчин.

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

Многоштованим гђцама: Јелени Шоповић у Београду

_ Зорци Стојковић у Б. Кули, г. г. Кости Пешићу у

Ст. Шове и Х. Галу у Суботици. Приликом наше овогодишње еретенске беседе указали сте нам част, да сте на истој суделовали и припомогли, да је беседа својим успехом задовољила и задивила цело местно грађанство без разлике вере и народности, те кад Вам ово радо саопштавамо уједно Вас молимо да и овим путем примите топлу благодарност нашу на указаној нам пријатељској услузи и са уверењем нашег снагдашњег високог поштовања остајемо са срп. поздравом. У Суботици, 1/21. Фебруара 1902. У име приређивачког одбора: Богдан Свирчевић с р. Мица Ј. Радић с. р. тајник. председница.

МИолба. 34 Добротворнке ЗадрутеСршкиња.

Потребно нам је ради предстојећа савеза наших задруга, да сазнамо стање свију овостраних задруга. За ту цел служе нам на углед штампани посебни извештаји, а и они извештаји,

што нам се шаљу као рад појединих задруга

наших и што излазе у овом листу. До сад смо добили засебне ратунске извештаје новосадске, нанчевачке, в.-кикиндске, земунске, карловачке, осечке и темишварске задруге, а од неких задруга смо добили у облику дописа таке изве-

у- „ + 6 У добити овде код књиговесца. нашег,

штаје, који излазе полако у нашем листу. Потребно нам је пак то од свију задруга, те умољавамо секретаре или друге часнике, који то

још нису учинили да нам што скорије пошљу своје извештаје само у толико, да сазнамо, ко-

лико имају чланова (све врсте), који су чавници, и колико су капитала имали на крају прозиле 1901. године. Нови Сад, 28. фебруара 1902. 1 Уредништво.

ПРИЈАТЕЉИ ЛИСТА.

Г-ђа Персида Стефановићка из Бос. Крупе изволела је претилатити два примерка нашег листа за ову годину за две добре ученице, те смо послали оба управи сарајевске више девој. школе с молбом да одреди којима ћемо слати на дар; но пре тога молимо, да прими г-ђа Персида Стефановићка, нашу захвалу у име обдарених ученица.

НАПОМЕНА ПРЕТПЛАТНИЦИМА.

Дивот-корице за „Женски Свет“ могу се

г. Милана Мапојловића, по 80 пот, а с његовом поштарином. Ко има вољу да набави то, нека се изволи на њега обратити, | | Молимо еве наше претплатнике, да се пожуре са претплатом, а скупљаче са списком имена, јер смо ради да дадемо штампати адресе, па ћемо само она имена узети у обзир, која су нам сигурна као претплатници, У Нов. Саду, 1. марта 1902. - Уредништво.

ИСПРАВАК.

У последњем броју у поздраву г-ђе Савке Суботићке, г. М. Ђ. Милићевићу, поткрале се ове штампарске погрешке:

На стр. 21. другом ступцу и другом одељку изостале су речи, после не да се измолити још: не бо се купити. На, истој страни трећем стушу у '. реду реч који, а треба које.

“на 22. страни првом ступцу у 6. реду после | речи натој, изостала је реч си. На истој страни у другом одељку 6, ред место гробљу, треба: гробу. А у 9. реду тог одељка изостале су после жива мука речи: докле који нађеш. А какву си ти, Слављениче, муку мучио, док си коров очаистио и ново гробље — у ред довео ит, д.

У последњем реду тог одељка после речи у, треба да дође реч том.

Молимо, да ес исправе ове погрешке, _ Ур.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.