Ženski svet

152

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду

ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 6

ИЗИШЛО ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ! ИЗИШЛО ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ! ПЕТО ИЗЦАЊЕ ШТАМПАНО У 25.000 ПРИМЕРАКА НАЈНОВИЈИ РЧГ* ВЕЛИКИ СРПСКИ КУВАР Катарине Попови+.-Миџине са новим, корисним и практично опробаним допунама наших угледних и искусних као и из одабраних страних дела те врсте. Средипа Милева Снмића наставница „КуКарства" српске више девојачке школе у Новом Саду. „Велики Кувар" има 43 штамлана табака велике осмине или 672 страна са 150 слика И јеДНОМ колорисаном таблицом: Најбољи делови твеђет меса. Orfa ваљана књига биће од највеће користи свакој Српкињи домаћици у најскромнијим и најимућнијпм породичним приликама, јер ће се из ње. практично научити кувати наша српска јела, као и готовити најфинија јела из кујне: француске, немачке, мађарске и т. д. а све је то јаено, разговетно приказано у овом најновијем „Српском Кувару* да ће милина бити свакој Српкињи домаћици узети у руке ову корисну и лепо расноређену књигу у којој ће лако наћп све што јој затреба. „Велики Српски Кувар“ је у укусним тврдим корицама увезан а цена му је PV~ 5 круна. Ко узме два примерка добија Ш' трећи бадава. Издавачка књижара Учитељског деоничарског друштва „НАТОШЕВИЋ“ у Новом Саду.

т

DiVATAftUHAZA 1 \.иог чЈГП ФРАНЦУСКИ ГРЕНАДИНИ И БАТИСТИ, ЕНГЛЕСКИ ЗЕФИРИ И ПЛАТНА ЗА ХАЉИНЕ, ФРАНЦУСКИ ЛЕВАНТИНИ И КРЕПОНИ, ЕПОНЖ (EPONGE) НАЈНОВИЈЕ ПЛАТНО ЗА ХАЉИНЕ, ФРАНЦУСКЕ ФУЛАР СВИЛЕ, ЈАПАНСКА СИРОВА СВИЛА (ROHSEIDE) И ШАНТУНГ. СВИЛЕНИ И ВУНЕНИ МАРКИЗЕТИ.

СПЕЦИЈАЛИТЕТИ У АПАРТНИМ ЉЕТЊИМ БЛУЗАМА И ЖИПОНИМА. ОДЕЛА И МАНТЛОВЕ ЗА КУПАЊЕ ЗА ОДРАСЛЕ И ЗА ДЕЦУ. ГОРЕ НАВЕДЕНЕ АРТИКЛОВЕ ДОБИЈУ СЕ У НАЈВЕЋЕМ ИЗБОРУ У ПОМОДНОЈ КУЋИ Матије Леви и друга, Нови Сад ГЛАВНА ПИЈАЦА, У ЗГРАДИ ХОТЕЛА ЈЕЛИСАВЕТЕ,