Židov

STRANA 8.

Izdavatelj i odgovorni urednik t S. SPITZER.

»ŽIDOV« (HAJHUDI)

Tisak tiskare „MERKUR“ d. d. Ilica 33.

BROJ 11.

o o o o Ö o, o o PAPIERAGIGÄRETTES PAZI I DOBRO ČITAJ ! ! ! Tko želi sačuvati svoje zdravlje neka puš samo cigaretni papir „GOLUB“ jer je .Golub“ najbolji papir sadašnjosti i jeini domaći proizvod. • Proizvod je .Prve hrv. tvornice cigaretnog papira* Zagreb, koja tvornica zaposluje redovito 200 domaćih radnika. Dobije se u svakoj trafici.

Banka za trgovino, obrt i industriju dioničarsko društvo * jelotlće«trg 4. - ZAGREB-»'»! * Podružnice: Koprivnica, Ruma. Dionička glavnica K 5,000.000* — Pričuve K 2,000.000' PRIMA itedne uloiKe na Knjižice i u teKućem računu do daljnjega sa 4°| o čistih KUPUJE I PRODAJE vrijednosne papire, srećke svake vrsti, devize, strani zlatni i srebrni novac. PROVADJA BURZOVNE NALOGE. FINANSIRA . industrijama i, trg, poduzeća. ESRONTIRA mjenice, doznaćnlce, bekove, odreske ( žrijebane vrijednosne papire, daje predujmove ni vrijednosne papire, kao dionice, rente, srećke i t. d. nadalje na otvorene knjižne tražbine uz povoljne uvjite, Prodaje promese. za. sva vučenja,, izdaje kreditna pisma i čekove na sva tu- f inozemna mjesta, osigurava srećki proti gubitka na ■.

m Josip E,nglsrath i V> a u A <a u 'OS N (đ u Najveće skladište dragulja, zlata, srebra i satova uz jamstvo i jeftine stalne cijene. Veliko tvorničko skladište kina srebrene robe iz najboljih tvornica. Ilustrovani cjenici na zahtjev badava f franko Kupuje i zamjenjuje staro zlato, srebro, dragulje biser, briljante, satove, antikvitete, novac uz najviše cijene. * Vlastita radionica za umjetno izradjene novoradnje Popravke zlatnih i srebrenih predmeta brzo i jeftino. 0 « 01 N sa rt cr 0 p ÜI Josip Englsrath ®

Na zahtijev šalje kataloge o = židovskoj narodnoj glazbi, židovskoj literaturi Židovskim razglednicama Jüdischer Verlag Berlin W. 15. Sächsische Strasse 8.

Une otpatke (krpe sviju vrsti) kupnje i plaća najbolje cijene (od povjerenstva za tekstilne otpatke ovlašten veletržac krpami). Osijek o. 9. županijska 09.

ALEM je Orijentalni prašak za zube, njegova je sastavina takova, da čini ono što je zubima podesno. Daje svježi dah iz ustiju zapriječuje krvarenje zubiju štiti zube od boli. Zaprečuje da zubi postanu šuplji. Čini zube bijele i zdrave. Od velike je đesinfekcione snage, te vas štiti od bolesti. A što je najvažnije, neugodan dah iz ustiju odmah odstranjuje i tako omogući svakom da ijna lijepe bijele i zdrave zube te miomiris u ustima. Cijena originalne kutije K I’so. ' Glavno skladišta 4 - fu- ■ ..i tiV • ■"i. ‘•.■Sr .1». ■' Nobilior s . cs- aim S9V»