Židov

STRANA 8.

žadßvetelJ i odgtm»« affwrtr vtk S. Spttonr.

»ŽIDOV« fHAJHUDI)

BROJ 1.

TVORNICA ŠTAMPILJA ŠANDOR SCHNELLER REZBAR GRAVEUR ZAGREB STROSSMAVEROVA ULICA BROJ 6.

HATIKVA DOPISNICE zdalo žid. akad. društvo JUDEJA dobivaju se kod Povjereništva žid. narodnog fonda Z A G R E B, lllca 31. Cijena 2 K po komadu.

% mmmmmmmmm * Velecraoviaa papira. pisaces pribura i Ss\ razdlednicA i 8 & ta&titffakar'ifasi | IT-96

Br. 410/19. llstleCsg. Kod Zidovske bojoštovne općine u Osijeku gornjem gradu ima se danom 1. sijcčnja 1920. namjestiti drugi šame« koji ima' ujedno da obavljt inkasaciju općinskih prinosa i inih potraživanja. Namještenje jeste provizorno na pet godina, no općinski odbor moći će i prije izmaka toga roka dozvoliti trajno namjcštenje, a od toga časa pripada namješteniku pravo na mirovinu za sebe i na opslćrbu za udovu i siročad u smislu pravilnika. Sa tom je službom skopčana godišnja pl»ća od 7200 K. Natjecatelji, koji nisu stariji od 40 godina nek svoje ponudesa ovjerovljenim prepisima svjedočbi i sa dokazom osposobljenja za šehitu kao i kratkim životopisom te oznakom stanja objtelji do 20./XlI. t. g. pripošalju potpisanomu predsjeđništvu. PREDSJCDNIŠTVO IZRAEL. BOOOŠTOVNE OPĆIHC U OSIJEKU, dne 26. studena 1919. Predsjednik: Tajnik: Dr. Spttzer v. r. Schwarz v. r.

U MjESTO KOKSA može se rabiti u željeznoj peći (Koks-peći) DRVEHI USLJEH. Dobiva se po 100 kg. (t vreće) za K 120 kod Mski prometnoo drušfva n uglien. A. O. Schwarz, Ilica 26.

I JOSIP BRULL špediterska radnja ■=-■■■■■- . ZEMUN Božanijska ulica 22. 147 g O iooaoonoaaooo□ooaoocaaaocaaaoaoßßßßoa□□□□□□

Izradbu klišeja u svim tehnikama j količinama, solidno i brzo, preuzima novootvoftna modcrno opremljena CMografijaVerešidmgoTi ZAOREB, Marovska ulica 21.

PARIS 135. Boulevird Mageali. Itlepiians Rord 23-96. ggenturni i komisiosi pasao Henry H.Neumon. Tvrtka raspolaže zagrebačkim = REFERENCAMA. = DOPISIVANJE na srpsko-hrvatskom, francuskom, tngleskom, španjolskom, talijanskom i njemačkom jeziku.

Gorioa drua L vrsti imađem i držat ću stalno na skiadistu i to piljena i cijepana, na hvate i vagone. Zajamčujem brzu i točnu izvedbu cijenjenih narudžaba, za koje najnčtivij« molim. SKladišta: Savika cesta 58. I Tratinski eisti 21 Talefoi 23-58. simon kroh

Banka za irgouinu obrt i industriju dioničarsko društvo Jilsßtn tri i. _ ZAGREB - Jt!a£ltev tti» Podružnice: Koprivnica, Ruma. Disittki glsnici K 5,000.080' Prtčin K Z.OOO.OOITPRIMA it«d«e ulošK« na Knjitic« i u t«Kuć«m raćunu do daljnjegt sa 4°| o 6is«ih K.UPUJC I PRODAJE vrijednoane papire; arećke avake vrati, d«vuie, strani zlatni i srcbrni novac. PROVADJA BURZOVNE NALOGE. FINANSIRA industrijaina i trg. poduzeća. EIEONTIRA mjenice, domačnice, čckove, odrcske i žrijebane vrijednotne papira, daj« predujaiovc na vrijcdnosne papire, kao dioaicc, rente, srećke i td. ntdalje na otvorcne knjižne tražbina ac povoijoe uvjcte, Proda)« proraesc za sva vvčenja, izdajekreditaa piaaaa i €«k«vc m sva ta- « iaoceaoa oqe«ia, ocigurava srcćkc prott gnbitkn na tcčaj«.