Židov

iatoraMj i odcororai • radnik S. SpUtar,

16

»21D0V« (HAJHUDI)

Tuok tfekan *MmknT* 4, i Hica »»

BROJ 20. i 21

Bolna srca javljamo ovime svim sumišljenicima prežalosnu vijest o tragičnoj smrti naših družica Štefe Steiner, stud. med. EUe Wachs koje su zajednički našle preranu smrt dne 2. Aba 5680 (17. jula). U Štefi Steiner gubi B’not Cijon vrlu i požrtvovnu svoju predsjednicu, koja je sve svoje sile posvetila radu i napretku društva, u Elli Wachs mladu i revnu Članicu, a u obima nadasve mile družice, čija će uspomena živit vječno u našim srcima. U Zagrebu, 4. Aba 5680. Židovsko djevojačko društvo „B’not Cijon’ 1 .

umm umjetničko nakladni VlAStrta knnfckciid i tvormcn lis tovnih umT i i! u u j % ZdgrcuNcilcar'itKaa IT

Prva jugoslavenska tvornica dječjih Kolica I I POKUĆTUO li iz bambusove, peddigove i španjolske trske, te pletenje košara ; Izradjuje sve vrsti dječjih kolicf- najnovije konštrukcije; kolica za lutke, pleteno pokučtvo i galantetijsku robu, kao i sve vrsti putnih, ručnih i ostalih košara u vrlo ukusnoj izradbi. Cijene umjerene. - - - Svaka količina otprema se odmah. Braća Hirteosleln. Derati, (Bosni) „»ah*?- J min™**

Javna zahvala. Prigodom smrti naše premile i nikad neprežaljene kćerke i sestrice Štefe stigli su nam nebrojeni iskazi saučešća, na kojima pojedince ne možemo uzvratiti. S toga ovim putem zahvaljujemo najusrdnije svima onima, koji se nas sjetiše u danima velike boli. Naročitu hvalu dugujemo vrijednim drugaricama B’not Cijona, Savezu omladinskih udruženja kraljevine SHS, odbornici B’not Cijona gđic Mirjami Weiiler i Vili Schvvartzu, koji su se dirljivim slovom oprostile od preminule. Zahvaljujemo konačno svima, koji su cvijeće i vijence pokojnici namijenili i do hladnog je groba ispratili. Tugujuća obitelj Sigmund Steiner.

l^lGgbiGßDiicgbicgbiegbl THEOinim poautsm ]ULIQ SIH6ER ZAGREB, ILICU SZ. • •• TELEFON 19-26. L

Banka za frgouinu obrt i industriju dioničarsko društvo JiltfKn trs 4.. ZAGREB - Jelattfevtrg 4. Podružnice: Koprivnica, Ruma. nifltčka glavnica K 5.000.008 - Prtim I 2,888111 PRIMA itedne ulošKe na Knfižice i ti teKućem računu do daljnjega sa 4°| o čistih KUPUJE 1 PRODAJE vrijednosne papire, srećke svake vrsti, devize, strani zlatni i srebrni novac. PROVADJA BURZOVNE NALOGE. FINANSIRA industrijalna i trg. poduzeća. ESKONTIRA mjenice, doznačnice, čekove, odreske i žrijebane vrijednom papire, da|* predujmove na vrijednosne papire kao dionice, rente, srećke i t. d. nadalje na otvorene knjižne tražbine uz povoljne uvjete, Proda|* promese za sva vučenja, izdajekreditna pisma i čekovee na sva tu* i inozemna mjesta, osigurava srećke, proti gubitku na tečaju.